
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Grillowany dorsz z warzywami, jabłkiem i sosem tatarskim Winiary

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
15 minKrok 2
14 minKrok 3
1 min
Krok 1 z 3
Rybę filetujemy i kroimy na 4 kawałki. Warzywa kroimy w plastry, jabłko także razem ze skórką. Wszystkie przyprawy mieszamy ze sobą, po czym oprószamy nimi i rybę, i warzywa, i jabłko.

Krok 2 z 3
Ruszt smarujemy olejem, gdy będzie już gorący, układamy na nim wszystkie produkty, grillujemy z każdej strony po 4-5 min, zależy od grubości.

Krok 3 z 3
Na talerzu układamy kolejno plaster jabłka, pieczarki, paprykę, rybę, sos tatarski, cebulę i znów pieczarki. Podajemy od razu po przygotowaniu. Całość smakuje wybornie, a sos tatarski świetnie się komponuje z tymi składnikami.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0