Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dorsz z patelni

0
40 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 łyżeczka
Rosół z kury instant w kontenerku
600 g
Dorsz atlantycki
1 łyżka
Sok z cytryny
4 
Marchewka
3 łodyg
Seler naciowy
3 
Dymka
1 
Papryka czerwona
1 
Papryka zielona
3 łyżek
Olej
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
27.99 g
Tłuszcze
11.83 g
Węglowodany
9.3 g
Wartość energetyczna
259.77 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

40 min
Krok 1
5 min
Filety pokrój w paski, skrop sokiem z cytryny.
Krok 2
10 min
Warzywa oczyść, również pokrój w paski. Seler naciowy (3 łodygi) możesz zastąpić selerem konserwowym.
Krok 3
3 min
Olej rozgrzej na patelni, podsmaż warzywa, dopraw je do smaku solą i pieprzem.
Krok 4
5 min
Wlej 3/4 szklanki wody, dodaj Rosół.
Krok 5
10 min
Warzywa duś na patelni około 10 minut, po tym czasie dodaj rybę.
Krok 6
5 min
Całość gotuj około 5 minut pod przykryciem.
Krok 7
2 min
Podawaj z ryżem.
Dorsz z patelni

Krok 1 z 7

Filety pokrój w paski, skrop sokiem z cytryny.

Dorsz z patelni

Krok 2 z 7

Warzywa oczyść, również pokrój w paski. Seler naciowy (3 łodygi) możesz zastąpić selerem konserwowym.

Dorsz z patelni

Krok 3 z 7

Olej rozgrzej na patelni, podsmaż warzywa, dopraw je do smaku solą i pieprzem.

Dorsz z patelni

Krok 4 z 7

Wlej 3/4 szklanki wody, dodaj Rosół.

Dorsz z patelni

Krok 5 z 7

Warzywa duś na patelni około 10 minut, po tym czasie dodaj rybę.

Dorsz z patelni

Krok 6 z 7

Całość gotuj około 5 minut pod przykryciem.

Dorsz z patelni

Krok 7 z 7

Podawaj z ryżem.

Dorsz z patelni z bukietem kolorowych, podsmażanych warzyw, duszony w esencjonalnym Rosole drobiowym WINIARY. Coś dla kulinarnych estetów oraz dla... niejadków, bo zielona i czerwona papryka, pomarańczowa marchewka oraz szczypiorek tworzą wyjątkowo apetyczną kompozycję. Idealny do ryżu, pięknie prezentuje się udekorowany źdźbłami szczypiorku i podany z cząstką cytryny.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika