Grillowane kotlety z szynki
2 godz 31 min
Łatwy
trochę
trochę
Zioła prowansalskie
1
łyżeczka
Przyprawa Ziarenka Smaku Uniwersalne WINIARY
800
g
Szynka wieprzowa
4
łyżek
Olej
3
łyżek
Miód
1
łyżeczka
Papryka Słodka
trochę
Pieprz
.
Wartości odżywcze
Białko
15.44 g
Węglowodany
17.92 g
Tłuszcze
123.29 g
Wartość energetyczna
1236.49 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
151 min
Krok 1
10 min
Mięso pokrój na 8 porcji, lekko rozbij przez folię.
Krok 2
5 min
Przyprawę w płynie, olej, miód, paprykę i przyprawę ZIARENKA SMAKU połącz ze sobą. Dopraw pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Krok 3
120 min
Mięso posmaruj marynatą z obu stron i włóż na 2 godziny do lodówki.
Krok 4
15 min
Mięso smaż na rozgrzanym ruszcie przez około 10-15 minut.
Krok 5
1 min
Podaj z Sosem tatarskim.
Grillowane kotlety z szynki – soczyste, pachnące ziołami prowansalskimi – trzeba zamarynować na dwie godziny przed pieczeniem w oleju z Przyprawą do zup, miodem, słodką papryką, ziołami i Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY. Kładziemy na ruszt na kwadrans i podajemy z Sosem tatarskim WINIARY i świeżą bagietką lub pieczonymi ziemniakami. Do tego chrupiąca, warzywna sałatka lub porcja sałaty lodowej z gęstym dipem majonezowym lub twarożkowym.
Komentarze 0