Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Grillowane kotlety z szynki

0
151 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 trochę
Zioła prowansalskie
800 g
Szynka wieprzowa
4 łyżek
Olej
3 łyżek
Miód
1 łyżeczka
Papryka Słodka
1 trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
1236.49 kcal
Węglowodany
17.92 g
Białko
15.44 g
Tłuszcze
123.29 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

151 min
Krok 1
10 min
Mięso pokrój na 8 porcji, lekko rozbij przez folię.
Krok 2
5 min
Przyprawę w płynie, olej, miód, paprykę i przyprawę ZIARENKA SMAKU połącz ze sobą. Dopraw pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Krok 3
120 min
Mięso posmaruj marynatą z obu stron i włóż na 2 godziny do lodówki.
Krok 4
15 min
Mięso smaż na rozgrzanym ruszcie przez około 10-15 minut.
Krok 5
1 min
Podaj z Sosem tatarskim.
Grillowane kotlety z szynki

Krok 1 z 5

Mięso pokrój na 8 porcji, lekko rozbij przez folię.

Grillowane kotlety z szynki

Krok 2 z 5

Przyprawę w płynie, olej, miód, paprykę i przyprawę ZIARENKA SMAKU połącz ze sobą. Dopraw pieprzem i ziołami prowansalskimi.

Grillowane kotlety z szynki

Krok 3 z 5

Mięso posmaruj marynatą z obu stron i włóż na 2 godziny do lodówki.

Grillowane kotlety z szynki

Krok 4 z 5

Mięso smaż na rozgrzanym ruszcie przez około 10-15 minut.

Grillowane kotlety z szynki

Krok 5 z 5

Podaj z Sosem tatarskim.

Grillowane kotlety z szynki – soczyste, pachnące ziołami prowansalskimi – trzeba zamarynować na dwie godziny przed pieczeniem w oleju z Przyprawą do zup, miodem, słodką papryką, ziołami i Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY. Kładziemy na ruszt na kwadrans i podajemy z Sosem tatarskim WINIARY i świeżą bagietką lub pieczonymi ziemniakami. Do tego chrupiąca, warzywna sałatka lub porcja sałaty lodowej z gęstym dipem majonezowym lub twarożkowym.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika