Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Sałata z kaszą jaglaną i grillowanymi warzywami
Dodaj do CookBook

Sałata z kaszą jaglaną i grillowanymi warzywami

(0)
28 min
Łatwy
Kup składniki
Przyjaciele od kuchni - Jagna Niedzielska | Przepisy WINIARY
Jagna Niedzielska winiary.pl
Jestem kucharką, propagatorką kuchni zero waste, prowadzącą programy kulinarne w TV. Chętnie dzielę się wiedzą o tym, jak bezkompromisowo pysznie gotować, ale tak, żeby nie marnować!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  szklanek
Ugotowana kasza jaglana
1 
Cukinia
1 
Papryka
1 
Biała cebula
1 
Kukurydza
1 
Pomidor duży
2  ząbków
Czosnek
2  łyżek
Musztarda francuska
0.25  szklanka
Oliwa
2  łyżek
Majonez Dekoracyjny WINIARY
trochę
Sok z cytryny
1  pęczek
Kolendra
trochę
Sól
trochę
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
74.3 g
Wartość energetyczna
569.1 kcal
Tłuszcze
27 g
Białko
14.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Sprawdź jak przygotować Sałatkę z kaszą jaglaną i grillowanymi warzywami sezonowymi. Przepis Jagny Niedzielskiej!

Tip:
- sałatkę przechowuj w szklanym lub porcelanowym naczyniu, pod przykryciem, w lodówce. Zjedz najpóźniej na następny dzień od przygotowania.

Przygotowanie

28 min
  • Krok 1

    5 min
    Cukinię pokrój w plastry o grubości 0,5 cm, paprykę w grubsze paski, a cebulę w krążki o grubości 0,5.
  • Krok 2

    15 min
    Wszystkie warzywa wysmaruj odrobiną oliwy i posól, następnie ugrilluj. Po grillowaniu z kukurydzy wykrój ziarna, oddzielając od kolby.
  • Krok 3

    3 min
    Kaszę wymieszaj z warzywami.
  • Krok 4

    5 min
    Oliwę wymieszaj z majonezem, musztardą francuską, sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Dressing wymieszaj z warzywami, a całość posyp posiekaną kolendrą.
Sałata z kaszą jaglaną i grillowanymi warzywami

Krok 1 z 4

Cukinię pokrój w plastry o grubości 0,5 cm, paprykę w grubsze paski, a cebulę w krążki o grubości 0,5.

Sałata z kaszą jaglaną i grillowanymi warzywami

Krok 2 z 4

Wszystkie warzywa wysmaruj odrobiną oliwy i posól, następnie ugrilluj. Po grillowaniu z kukurydzy wykrój ziarna, oddzielając od kolby.

Sałata z kaszą jaglaną i grillowanymi warzywami

Krok 3 z 4

Kaszę wymieszaj z warzywami.

Sałata z kaszą jaglaną i grillowanymi warzywami

Krok 4 z 4

Oliwę wymieszaj z majonezem, musztardą francuską, sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Dressing wymieszaj z warzywami, a całość posyp posiekaną kolendrą.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Brunch
  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Pescetarian
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zapiekany łosoś z pesto pod chrustem i sałatą

    Zapiekany łosoś z pesto pod chrustem i sałatą

    44 min Średni
  • Sałata z młodych ziemniaków z jajkiem i ogórkiem

    Sałata z młodych ziemniaków z jajkiem i ogórkiem

    30 min Łatwy
  • Kanapka anglosaska z bekonem, sałatą i pomidorem

    Kanapka anglosaska z bekonem, sałatą i pomidorem

    38 min Łatwy
  • Sałatka z fetą, sałatą lodową i pomidorami

    Sałatka z fetą, sałatą lodową i pomidorami

    25 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu