Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Zobacz film

Zgoda na odtwarzanie filmów na tej stronie

Chcemy pokazywać Ci filmy, które mogą Cię zainteresować.

Zezwalaj

Pita z sałatą z rzodkiewki, sałaty masłowej i jabłka

(0)
31min
Łatwy
Kup składniki
Przyjaciele od kuchni - Jagna Niedzielska | Przepisy WINIARY
Jagna Niedzielska jagnaniedzielska.pl
Jestem kucharką, propagatorką kuchni zero waste, prowadzącą programy kulinarne w TV. Chętnie dzielę się wiedzą o tym, jak bezkompromisowo pysznie gotować, ale tak, żeby nie marnować!
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

4 4 servings

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  szklanka
Mąka pszenna
120  ml
Woda
0.5  łyżeczka
Proszek do pieczenia WINIARY
1  szczypta
Sól
1  Płaska łyżka
Oliwa z oliwek
1  główka
Sałata masłowa
1  pęczek
Rzodkiewka
1 
Jabłka
6  łyżek
Masło orzechowe
2  łyżek
Ocet jabłkowy
1  pęczek
Kolendra
10  liści
Mięta
trochę
Papryczka suszona chili
trochę
Oliwa z oliwek
trochę
Sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
12.29 g
Węglowodany
39.8 g
Tłuszcze
16.3 g
Wartość energetyczna
329.07 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Przygotowanie

31 min
  • Krok 1

    5 min
    Przygotuj pity: wszystkie składniki wymieszaj ze sobą, zagnieć na elastyczne ciasto.
  • Krok 2

    5 min
    Ciasto rozwałkuj na 0,5 cm warstwę i wykrój z niego mniejsze kawałki o szerokości około 12-15 cm.
  • Krok 3

    5 min
    Wykrojone pity smaż z dwóch stron na rozgrzanej patelni bez tłuszczu.
  • Krok 4

    5 min
    Przygotuj sałatkę: rzodkiewki pokrój na ćwiartki, a liście drobniej posiekaj.
  • Krok 5

    2 min
    Sałatę masłową pokrój na mniejsze kawałki.
  • Krok 6

    2 min
    Zioła drobno posiekaj.
  • Krok 7

    2 min
    Cebulę pokrój w małe piórka.
  • Krok 8

    3 min
    Masło orzechowe wymieszaj z 3 łyżkami wody, octem, chili oraz solą.
  • Krok 9

    2 min
    Posmaruj warzywa sosem.
  • Krok 10

    0 min
    Gotowe pity podawaj z sałatką.
Pita z sałatą z rzodkiewki, sałaty masłowej i jabłka

Krok 1 z 10

Przygotuj pity: wszystkie składniki wymieszaj ze sobą, zagnieć na elastyczne ciasto.

Pita z sałatą z rzodkiewki, sałaty masłowej i jabłka

Krok 2 z 10

Ciasto rozwałkuj na 0,5 cm warstwę i wykrój z niego mniejsze kawałki o szerokości około 12-15 cm.

Pita z sałatą z rzodkiewki, sałaty masłowej i jabłka

Krok 3 z 10

Wykrojone pity smaż z dwóch stron na rozgrzanej patelni bez tłuszczu.

Pita z sałatą z rzodkiewki, sałaty masłowej i jabłka

Krok 4 z 10

Przygotuj sałatkę: rzodkiewki pokrój na ćwiartki, a liście drobniej posiekaj.

Pita z sałatą z rzodkiewki, sałaty masłowej i jabłka

Krok 5 z 10

Sałatę masłową pokrój na mniejsze kawałki.

Pita z sałatą z rzodkiewki, sałaty masłowej i jabłka

Krok 6 z 10

Zioła drobno posiekaj.

Pita z sałatą z rzodkiewki, sałaty masłowej i jabłka

Krok 7 z 10

Cebulę pokrój w małe piórka.

Pita z sałatą z rzodkiewki, sałaty masłowej i jabłka

Krok 8 z 10

Masło orzechowe wymieszaj z 3 łyżkami wody, octem, chili oraz solą.

Pita z sałatą z rzodkiewki, sałaty masłowej i jabłka

Krok 9 z 10

Posmaruj warzywa sosem.

Pita z sałatą z rzodkiewki, sałaty masłowej i jabłka

Krok 10 z 10

Gotowe pity podawaj z sałatką.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Dodatek
  • Kanapki
  • Warzywa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pierogi wegetariańskie

    52 min Łatwy
  • Calzone

    2 godz 50 min Średni
  • Churros

    45 min
  • Tarta z budyniowym kremem waniliowym i śliwkami

    1 godz 30 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu