Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przygotuj pity: wszystkie składniki wymieszaj ze sobą, zagnieć na elastyczne ciasto.
Ciasto rozwałkuj na 0,5 cm warstwę i wykrój z niego mniejsze kawałki o szerokości około 12-15 cm.
Wykrojone pity smaż z dwóch stron na rozgrzanej patelni bez tłuszczu.
Przygotuj sałatkę: rzodkiewki pokrój na ćwiartki, a liście drobniej posiekaj.
Sałatę masłową pokrój na mniejsze kawałki.
Zioła drobno posiekaj.
Cebulę pokrój w małe piórka.
Masło orzechowe wymieszaj z 3 łyżkami wody, octem, chili oraz solą.
Posmaruj warzywa sosem.
Gotowe pity podawaj z sałatką.