Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przygotuj pity: wszystkie składniki wymieszaj ze sobą, zagnieć na elastyczne ciasto.
Ciasto rozwałkuj na 0,5 cm warstwę i wykrój z niego mniejsze kawałki o szerokości około 12-15 cm.
Wykrojone pity smaż z dwóch stron na rozgrzanej patelni bez tłuszczu.
Przygotuj sałatkę: rzodkiewki pokrój na ćwiartki, a liście drobniej posiekaj.
Sałatę masłową pokrój na mniejsze kawałki.
Zioła drobno posiekaj.
Cebulę pokrój w małe piórka.
Masło orzechowe wymieszaj z 3 łyżkami wody, octem, chili oraz solą.
Posmaruj warzywa sosem.
Gotowe pity podawaj z sałatką.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0