Pita z grillowanymi warzywami
1 godz 4 min
Łatwy
4
łyżek
4
Bułka pita
2
łyżek
Olej
1
Bakłażan
1
Cukinia
1
Papryka czerwona
1
Cebula czerwona
1
Pomidory
8
plastrów
Szynka Konserwowa
.
Wartości odżywcze
Białko
14.78 g
Węglowodany
29.72 g
Tłuszcze
27.46 g
Wartość energetyczna
412.61 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
64 min
Krok 1
5 min
Umyj, a następnie osusz bakłażana, cukinię i paprykę. Pokrój je w plastry.
Krok 2
30 min
Oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU, skrop olejem i pozostaw na 0,5 godz.
Krok 3
10 min
Następnie piecz na grillu lub patelni grillowej przez około 10 minut.
Krok 4
8 min
Pity podpiecz w piekarniku lub w opiekaczu.
Krok 5
5 min
Pomidor i cebulę pokrój w plastry, a pity przekrój ostrym nożem i w powstałą kieszeń dodaj Sos tatarski.
Krok 6
5 min
Dodawaj kolejno pomidor, cebulę, warzywa grillowane oraz szynkę zwiniętą w ruloniki po 2 plastry.
Krok 7
1 min
Podawaj od razu po przygotowaniu.
Pita z grillowanymi warzywami, to nie lada gratka dla miłośników miejskich specjałów kulinarnych! Przygotuj ją według naszego przepisu, a przekonasz się, że domowa pita smakuje jeszcze lepiej! Nie zapomnij o Sosie Tatarskim WINIARY, który podkreśli fakturę i smak reszty składników.
Komentarze 0