Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pita z grillowanymi warzywami

0
64 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Bułka pita
2 łyżek
Olej
1 
Bakłażan
1 
Cukinia
1 
Papryka czerwona
1 
Cebula czerwona
1 
Pomidory
8 plastrów
Szynka Konserwowa

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
14.78 g
Węglowodany
29.72 g
Tłuszcze
27.46 g
Wartość energetyczna
412.61 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

64 min
Krok 1
5 min
Umyj, a następnie osusz bakłażana, cukinię i paprykę. Pokrój je w plastry.
Krok 2
30 min
Oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU, skrop olejem i pozostaw na 0,5 godz.
Krok 3
10 min
Następnie piecz na grillu lub patelni grillowej przez około 10 minut.
Krok 4
8 min
Pity podpiecz w piekarniku lub w opiekaczu.
Krok 5
5 min
Pomidor i cebulę pokrój w plastry, a pity przekrój ostrym nożem i w powstałą kieszeń dodaj Sos tatarski.
Krok 6
5 min
Dodawaj kolejno pomidor, cebulę, warzywa grillowane oraz szynkę zwiniętą w ruloniki po 2 plastry.
Krok 7
1 min
Podawaj od razu po przygotowaniu.
Pita z grillowanymi warzywami

Krok 1 z 7

Umyj, a następnie osusz bakłażana, cukinię i paprykę. Pokrój je w plastry.

Pita z grillowanymi warzywami

Krok 2 z 7

Oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU, skrop olejem i pozostaw na 0,5 godz.

Pita z grillowanymi warzywami

Krok 3 z 7

Następnie piecz na grillu lub patelni grillowej przez około 10 minut.

Pita z grillowanymi warzywami

Krok 4 z 7

Pity podpiecz w piekarniku lub w opiekaczu.

Pita z grillowanymi warzywami

Krok 5 z 7

Pomidor i cebulę pokrój w plastry, a pity przekrój ostrym nożem i w powstałą kieszeń dodaj Sos tatarski.

Pita z grillowanymi warzywami

Krok 6 z 7

Dodawaj kolejno pomidor, cebulę, warzywa grillowane oraz szynkę zwiniętą w ruloniki po 2 plastry.

Pita z grillowanymi warzywami

Krok 7 z 7

Podawaj od razu po przygotowaniu.

Pita z grillowanymi warzywami, to nie lada gratka dla miłośników miejskich specjałów kulinarnych! Przygotuj ją według naszego przepisu, a przekonasz się, że domowa pita smakuje jeszcze lepiej! Nie zapomnij o Sosie Tatarskim WINIARY, który podkreśli fakturę i smak reszty składników.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika