Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sałata lodowa po francusku

0
5 min
Łatwy

Składniki

-
1 porcja
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Sałata lodowa
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 łyżeczka
Cukier
1 Płaska łyżka
Ocet
5 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

5 min
Krok 1
5 min
Sałatę pokroić, dodać do smaku wszystkie przyprawy i drobno pokrojoną cebulkę. Całość wymieszać, a następnie dodać trochę octu i oleju. Ponownie wymieszać.
Sałata lodowa po francusku

Krok 1 z 1

Sałatę pokroić, dodać do smaku wszystkie przyprawy i drobno pokrojoną cebulkę. Całość wymieszać, a następnie dodać trochę octu i oleju. Ponownie wymieszać.

Sałata lodowa po francusku to dowód na to, że czasami najprostsze przepisy potrafią smakować iście po królewsku. Sałata lodowa po francusku jest bardzo prosta w przygotowaniu i idealnie smakuje z młodymi ziemniakami gotowanymi w lekko osolonej wodzie i ze szklanką schłodzonego kefiru. Idealne, pyszne danie na upalne dni.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika