Nasze przepisy fondue

fondue

Fondue to potrawa przygotowywana z gorącego sera i białego wina. Wywodzi się z kuchni szwajcarskiej, ale jest również bardzo popularne we Francji i Włoszech. Początków fondue można szukać u szwajcarskich górali – kiedyś w ten sposób wykorzystywano suchy ser podczas zimy. Dzisiaj fondue jest jedną z najbardziej popularnych potraw również w Polsce. Jada się je zazwyczaj w większym gronie, bezpośrednio z garnka. Jeśli chciałabyś spróbować nieco innej niż zazwyczaj potrawy, która idealnie sprawdzi się na przykład w trakcie spotkania ze znajomymi – sprawdź nasze sposoby na fondue!

Przykro nam, ale nie mamy pasującego przepisu w serwisie. Sprawdź nasze najnowsze propozycje poniżej:

Sernik z kruszonką
616
autor: WINIARY
4,3/5 249 ocen
Pizza farmerska
214
autor: WINIARY
4,3/5 51 ocen
Szybka szarlotka
248
autor: WINIARY
4,1/5 90 ocen
Naleśniki z serem
486
autor: WINIARY
3,9/5 184 oceny
Ciasto na pizzę
748
autor: WINIARY
3,8/5 300 ocen
Sałatka Gyros
1530
autor: DOROMITA
3,8/5 1044 oceny
Pierogi ruskie
213
autor: WINIARY
4/5 82 oceny
Gołąbki tradycyjne
616
autor: WINIARY
3,7/5 132 oceny
Zupa rybna
115
autor: WINIARY
4/5 32 oceny