Nasze przepisy fondue

fondue

Fondue to potrawa przygotowywana z gorącego sera i białego wina. Wywodzi się z kuchni szwajcarskiej, ale jest również bardzo popularne we Francji i Włoszech. Początków fondue można szukać u szwajcarskich górali – kiedyś w ten sposób wykorzystywano suchy ser podczas zimy. Dzisiaj fondue jest jedną z najbardziej popularnych potraw również w Polsce. Jada się je zazwyczaj w większym gronie, bezpośrednio z garnka. Jeśli chciałabyś spróbować nieco innej niż zazwyczaj potrawy, która idealnie sprawdzi się na przykład w trakcie spotkania ze znajomymi – sprawdź nasze sposoby na fondue!

Przykro nam, ale nie mamy pasującego przepisu w serwisie. Sprawdź nasze najnowsze propozycje poniżej:

Ciasto ze śliwkami
609
autor: WINIARY
4,1/5 277 ocen
Sernik z kruszonką
673
autor: WINIARY
4,3/5 255 ocen
Pizza farmerska
238
autor: WINIARY
4,3/5 52 oceny
Szybka szarlotka
283
autor: WINIARY
4,1/5 92 oceny
Naleśniki z serem
589
autor: WINIARY
3,9/5 189 ocen
Ciasto na pizzę
841
autor: WINIARY
3,8/5 304 oceny
Sałatka Gyros
1755
autor: DOROMITA
3,8/5 1057 ocen
Pierogi ruskie
248
autor: WINIARY
4/5 83 oceny
Zupa rybna
131
autor: WINIARY
4/5 33 oceny