Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sernik z serków homogenizowanych

0
120 min
Łatwy

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1.5 szklanek
Mąka pszenna pełnoziarnista
2 
Żółtko
200 g
Masło
2 łyżeczek
2 płaskich łyżek
Kakao, suchy proszek, niesłodzone
3 paczek
Serek homogenizowany
2 płaskich łyżek
Masło
2 
Jajko
1 Płaska łyżka
Mąka ziemniaczana
4 płaskich łyżek
Wiórki kokosowe
0.5 szklanka
Cukier puder
1 paczka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

120 min
Krok 1
10 min
Zagnieć ciasto z mąki, cukru pudru, żółtek, masła, kakao i proszku do pieczenia.
Krok 2
5 min
2/3 ciasta wyłóż na wysmarowaną tłuszczem blachę.
Krok 3
15 min
Z serków, roztopionego masła, cukru wanilinowego, żółtek, mąki ziemniaczanej i wiórków kokosowych utrzyj masę serową, na koniec dodaj ubitą pianę z białek.
Krok 4
5 min
Masę serową wyłóż na ciasto i pokryj kruszonką z pozostałego ciasta.
Krok 5
1 min
Piecz w temp. 180-200 st.C przez 80 minut.
Krok 6
5 min
Ciasto po upieczeniu udekoruj polewą czekoladową i wiórkami kokosowymi.
Sernik z serków homogenizowanych

Krok 1 z 6

Zagnieć ciasto z mąki, cukru pudru, żółtek, masła, kakao i proszku do pieczenia.

Sernik z serków homogenizowanych

Krok 2 z 6

2/3 ciasta wyłóż na wysmarowaną tłuszczem blachę.

Sernik z serków homogenizowanych

Krok 3 z 6

Z serków, roztopionego masła, cukru wanilinowego, żółtek, mąki ziemniaczanej i wiórków kokosowych utrzyj masę serową, na koniec dodaj ubitą pianę z białek.

Sernik z serków homogenizowanych

Krok 4 z 6

Masę serową wyłóż na ciasto i pokryj kruszonką z pozostałego ciasta.

Sernik z serków homogenizowanych

Krok 5 z 6

Piecz w temp. 180-200 st.C przez 80 minut.

Sernik z serków homogenizowanych

Krok 6 z 6

Ciasto po upieczeniu udekoruj polewą czekoladową i wiórkami kokosowymi.

Serniki kojarzą nam się zwykle z przyjęciami imieninowymi, spotkaniami z przyjaciółmi i rodziną. Ten smaczny deser nie wymaga wielu godzin przygotowania, zwłaszcza, gdy do stworzenia sernika wykorzystamy serki homogenizowane. Masa twarogowa z serków homogenizowanych, odrobina kokosu i dodatkiem Cukru waniliowego WINIARY idealnie zestawi się z kakaowym spodem. Tak powstały sernik z serków homogenizowanych wystarczy oprószyć cukrem pudrem i przyozdobić ulubionymi bakaliami.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika