Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Sernik z serków homogenizowanych

Sernik z serków homogenizowanych

(1)
2 godz
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1.5  szklanek
Mąka pszenna
2 
Żółtko
200  g
Masło
2  łyżeczek
Proszek do pieczenia WINIARY
2  łyżek
Kakao
3  opakowań
Serek homogenizowany waniliowy
2  płaskich łyżek
Masło
2 
Jajko
1  łyżka
Mąka ziemniaczana
4  łyżek
Wiórki kokosowe
0.5  szklanka
Cukier puder
1  opakowanie
Cukier wanilinowy WINIARY
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
11.58 g
Węglowodany
133.15 g
Tłuszcze
35.39 g
Wartość energetyczna
522.88 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Serniki kojarzą nam się zwykle z przyjęciami imieninowymi, spotkaniami z przyjaciółmi i rodziną. Ten smaczny deser nie wymaga wielu godzin przygotowania, zwłaszcza, gdy do stworzenia sernika wykorzystamy serki homogenizowane. Masa twarogowa z serków homogenizowanych, odrobina kokosu i dodatkiem Cukru waniliowego WINIARY idealnie zestawi się z kakaowym spodem. Tak powstały sernik z serków homogenizowanych wystarczy oprószyć cukrem pudrem i przyozdobić ulubionymi bakaliami.

Przygotowanie

120 min
  • Krok 1

    10 min
    Zagnieć ciasto z mąki, cukru pudru, żółtek, masła, kakao i proszku do pieczenia.
  • Krok 2

    5 min
    2/3 ciasta wyłóż na wysmarowaną tłuszczem blachę.
  • Krok 3

    15 min
    Z serków, roztopionego masła, cukru wanilinowego, żółtek, mąki ziemniaczanej i wiórków kokosowych utrzyj masę serową, na koniec dodaj ubitą pianę z białek.
  • Krok 4

    5 min
    Masę serową wyłóż na ciasto i pokryj kruszonką z pozostałego ciasta.
  • Krok 5

    80 min
    Piecz w temp. 180-200 st.C przez 80 minut.
  • Krok 6

    5 min
    Ciasto po upieczeniu udekoruj polewą czekoladową i wiórkami kokosowymi.
Sernik z serków homogenizowanych

Krok 1 z 6

Zagnieć ciasto z mąki, cukru pudru, żółtek, masła, kakao i proszku do pieczenia.

Sernik z serków homogenizowanych

Krok 2 z 6

2/3 ciasta wyłóż na wysmarowaną tłuszczem blachę.

Sernik z serków homogenizowanych

Krok 3 z 6

Z serków, roztopionego masła, cukru wanilinowego, żółtek, mąki ziemniaczanej i wiórków kokosowych utrzyj masę serową, na koniec dodaj ubitą pianę z białek.

Sernik z serków homogenizowanych

Krok 4 z 6

Masę serową wyłóż na ciasto i pokryj kruszonką z pozostałego ciasta.

Sernik z serków homogenizowanych

Krok 5 z 6

Piecz w temp. 180-200 st.C przez 80 minut.

Sernik z serków homogenizowanych

Krok 6 z 6

Ciasto po upieczeniu udekoruj polewą czekoladową i wiórkami kokosowymi.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Ciasto
  • Deser
  • Jajka
  • Popołudniowa przekąska
  • Wegetariańskie
  • Z jajkami

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Wykwintne ciasto wiśniowe

    Wykwintne ciasto wiśniowe

    2 godz 46 min Łatwy
  • Sernik z kruszonką

    Sernik z kruszonką

    2 godz 12 min Łatwy
  • Mazurek serowy

    Mazurek serowy

    3 godz 15 min Łatwy
  • Sernik królewski

    Sernik królewski

    2 godz 25 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu