Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Sernik z serków homogenizowanych
Dodaj do CookBook

Sernik z serków homogenizowanych

(1)
2 godz
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1.5  szklanek
Mąka pszenna
2 
Żółtko
200  g
Masło
2  łyżeczek
Proszek do pieczenia
2  łyżek
Kakao
3  opakowań
Serek homogenizowany waniliowy
2  płaskich łyżek
Masło
2 
Jajko
1  łyżka
Mąka ziemniaczana
4  łyżek
Wiórki kokosowe
0.5  szklanka
Cukier puder
1  opakowanie
Cukier wanilinowy WINIARY
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
133.2 g
Wartość energetyczna
522.6 kcal
Tłuszcze
35.4 g
Białko
11.6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Serniki kojarzą nam się zwykle z przyjęciami imieninowymi, spotkaniami z przyjaciółmi i rodziną. Ten smaczny deser nie wymaga wielu godzin przygotowania, zwłaszcza, gdy do stworzenia sernika wykorzystamy serki homogenizowane. Masa twarogowa z serków homogenizowanych, odrobina kokosu i dodatkiem Cukru waniliowego WINIARY idealnie zestawi się z kakaowym spodem. Tak powstały sernik z serków homogenizowanych wystarczy oprószyć cukrem pudrem i przyozdobić ulubionymi bakaliami.

Przygotowanie

120 min
  • Krok 1

    10 min
    Zagnieć ciasto z mąki, cukru pudru, żółtek, masła, kakao i proszku do pieczenia.
  • Krok 2

    5 min
    2/3 ciasta wyłóż na wysmarowaną tłuszczem blachę.
  • Krok 3

    15 min
    Z serków, roztopionego masła, cukru wanilinowego, żółtek, mąki ziemniaczanej i wiórków kokosowych utrzyj masę serową, na koniec dodaj ubitą pianę z białek.
  • Krok 4

    5 min
    Masę serową wyłóż na ciasto i pokryj kruszonką z pozostałego ciasta.
  • Krok 5

    80 min
    Piecz w temp. 180-200 st.C przez 80 minut.
  • Krok 6

    5 min
    Ciasto po upieczeniu udekoruj polewą czekoladową i wiórkami kokosowymi.
Sernik z serków homogenizowanych

Krok 1 z 6

Zagnieć ciasto z mąki, cukru pudru, żółtek, masła, kakao i proszku do pieczenia.

Sernik z serków homogenizowanych

Krok 2 z 6

2/3 ciasta wyłóż na wysmarowaną tłuszczem blachę.

Sernik z serków homogenizowanych

Krok 3 z 6

Z serków, roztopionego masła, cukru wanilinowego, żółtek, mąki ziemniaczanej i wiórków kokosowych utrzyj masę serową, na koniec dodaj ubitą pianę z białek.

Sernik z serków homogenizowanych

Krok 4 z 6

Masę serową wyłóż na ciasto i pokryj kruszonką z pozostałego ciasta.

Sernik z serków homogenizowanych

Krok 5 z 6

Piecz w temp. 180-200 st.C przez 80 minut.

Sernik z serków homogenizowanych

Krok 6 z 6

Ciasto po upieczeniu udekoruj polewą czekoladową i wiórkami kokosowymi.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
11
00
00
00
00

Opinie

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Deser
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom soli
  • Pescetarian
  • Popołudniowa przekąska
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sernik na herbatnikach

    Sernik na herbatnikach

    1 godz 56 min Łatwy
  • Sernik z kakaową kruszonką

    Sernik z kakaową kruszonką

    2 godz 12 min Łatwy
  • Sernik królewski

    Sernik królewski

    2 godz 25 min Łatwy
  • Sernik karmelowy

    Sernik karmelowy

    1 godz 45 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu