Pączki z serkiem homogenizowanym
40min
Łatwy
1.5 łyżeczek
30 dag
Serek homogenizowany
3
Jajko
1.5 szklanek
Mąka pszenna
1 szczypta
Sól
1 l
Olej rzepakowy
1 łyżka
Cukier puder
.
Wartości odżywcze
Białko
3.3 g
Węglowodany
9.7 g
Tłuszcze
44.87 g
Wartość energetyczna
450.26 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
40 min
Krok 1
13 min
Serek homogenizowany przekładamy do miski, wbijamy jajka i roztrzepujemy widelcem, do czasu połączenia składników. Następnie wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem i solą - dokładnie mieszam.
Krok 2
5 min
Do szerokiego rondla wlewamy olej (tyle, aby pączki mogły być w nim całe zanurzone) i podgrzewamy go.
Krok 3
2 min
Łyżeczką nabieramy ciasto i kładziemy na dobrze rozgrzany olej. Łyżeczkę maczamy za każdym razem w gorącym oleju, aby ciasto łatwiej od niej odchodziło.
Krok 4
15 min
Pączki smażymy na średnim ogniu ze wszystkich stron, na złoty kolor.
Krok 5
5 min
Usmażone pączki odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach. Oprószamy cukrem pudrem.
Pączki z serka homogenizowanego zrobisz błyskawicznie! Niesamowicie puszyste i lekkie pączki nie nasiąkają tłuszczem i najlepiej smakują zaraz po upieczeniu! Posyp je cukrem pudrem i podawaj jako pyszny deser na zakończenie obiadu!
Komentarze 0