Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pączki z serkiem homogenizowanym

0
40 min
Łatwy

Składniki

-
20 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1.5 łyżeczek
30 dag
Serek homogenizowany
3 
Jajko
1.5 szklanek
Mąka pszenna
1 szczypta
Sól
1 l
Olej rzepakowy
1 łyżka
Cukier puder

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
450.26 kcal
Węglowodany
9.3 g
Białko
3.3 g
Tłuszcze
45.27 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

40 min
Krok 1
13 min
Serek homogenizowany przekładamy do miski, wbijamy jajka i roztrzepujemy widelcem, do czasu połączenia składników. Następnie wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem i solą - dokładnie mieszam.
Krok 2
5 min
Do szerokiego rondla wlewamy olej (tyle, aby pączki mogły być w nim całe zanurzone) i podgrzewamy go.
Krok 3
2 min
Łyżeczką nabieramy ciasto i kładziemy na dobrze rozgrzany olej. Łyżeczkę maczamy za każdym razem w gorącym oleju, aby ciasto łatwiej od niej odchodziło.
Krok 4
15 min
Pączki smażymy na średnim ogniu ze wszystkich stron, na złoty kolor.
Krok 5
5 min
Usmażone pączki odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach. Oprószamy cukrem pudrem.
Pączki z serkiem homogenizowanym

Krok 1 z 5

Składniki: Proszek do pieczenia, Serek homogenizowany, Jajko, Mąka pszenna, Sól

Serek homogenizowany przekładamy do miski, wbijamy jajka i roztrzepujemy widelcem, do czasu połączenia składników. Następnie wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem i solą - dokładnie mieszam.

Pączki z serkiem homogenizowanym

Krok 2 z 5

Składniki: Olej rzepakowy

Do szerokiego rondla wlewamy olej (tyle, aby pączki mogły być w nim całe zanurzone) i podgrzewamy go.

Pączki z serkiem homogenizowanym

Krok 3 z 5

Łyżeczką nabieramy ciasto i kładziemy na dobrze rozgrzany olej. Łyżeczkę maczamy za każdym razem w gorącym oleju, aby ciasto łatwiej od niej odchodziło.

Pączki z serkiem homogenizowanym

Krok 4 z 5

Pączki smażymy na średnim ogniu ze wszystkich stron, na złoty kolor.

Pączki z serkiem homogenizowanym

Krok 5 z 5

Składniki: Cukier puder

Usmażone pączki odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach. Oprószamy cukrem pudrem.

Pączki z serka homogenizowanego zrobisz błyskawicznie! Niesamowicie puszyste i lekkie pączki nie nasiąkają tłuszczem i najlepiej smakują zaraz po upieczeniu! Posyp je cukrem pudrem i podawaj jako pyszny deser na zakończenie obiadu!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika