Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Pączki z serka homogenizowanego

Pączki z serka homogenizowanego

(2)
40min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest ilka86

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

20 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1.5  łyżeczek
Proszek do pieczenia
30  dag
Serek homogenizowany
3 
Jajko
1.5  szklanek
Mąka pszenna
1  szczypta
Sól
1  l
Olej rzepakowy
1  łyżka
Cukier puder
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
3.3 g
Węglowodany
9.7 g
Tłuszcze
44.87 g
Wartość energetyczna
450.26 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pączki z serka homogenizowanego zrobisz błyskawicznie - to słodkości uwielbiane przez wszystkich łasuchów. Największe ilości tradycyjnych pączków z budyniem lub konfiturą różaną zjadamy w okolicach Tłustego Czwartku, ale ochota na te pyszne, puszyste łakocie może nas zaskoczyć o każdej porze roku. Gdy zdecydujesz się na przygotowanie pączków na deser po niedzielnym obiedzie lub rodzinną uroczystość, koniecznie wypróbuj nasz szybki przepis na pączki z serka homogenizowanego, które przygotujesz w mniej, niż trzy kwadranse!

Aby przygotować pączki z serków homogenizowanych, potrzebujesz jedynie kilku składników. Wystarczy, że połączysz ze sobą mąkę, proszek do pieczenia, kilka jajek, szczyptę soli i serek homogenizowany. Masa na pączusie z serka homogenizowanego jest gotowa od razu po połączeniu składników. Nie musisz przygotowywać ciasta drożdżowego i czekać na jego wyrośnięcie, tylko od razu możesz przejść do smażenia puszystych słodkości.

Pączki z serka homogenizowanego są gotowe do zjedzenia od razu po usmażeniu i odsączeniu z nadmiaru tłuszczu. Dla ozdoby i wzmocnienia smaku możesz oprószyć je cukrem pudrem. Choć w odróżnieniu od tradycyjnych pączków, nie będziesz wypełniać ich budyniem lub konfiturą, to dzięki dodatkowi serka homogenizowanego ich smak będzie wyjątkowy i niepowtarzalny. Gorąco polecamy wspaniałe pączki z serka waniliowego, ale jeżeli masz w lodówce serki o innym smaku, możesz przygotować autorską wersję tych puszystych kuleczek.

Dysponujesz większą ilością czasu, a w dodatku lubisz eksperymentować? Przygotuj ciasto na pączki z serka homogenizowanego według naszego przepisu, lecz pobaw się ich kształtem. Wytnij szklanką z ciasta kółka, a następnie kieliszkiem zrób w środku każdego z nich mniejszy otwór. Tak powstałe oponki z serkiem homogenizowanym mogą być fantastyczną przekąską na urodziny dzieci lub letnie przyjęcie. Oponki możesz udekorować, używając kolorowych lukrów, polewy i cukrowych posypek. Tak przygotowanymi łakociami, które ucieszą zarówno oczy, jak i podniebienia zrobisz furorę wśród wszystkich gości!

Przygotowanie

40 min
  • Krok 1

    13 min
    Serek homogenizowany przekładamy do miski, wbijamy jajka i roztrzepujemy widelcem, do czasu połączenia składników. Następnie wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem i solą - dokładnie mieszam.
  • Krok 2

    5 min
    Do szerokiego rondla wlewamy olej (tyle, aby pączki mogły być w nim całe zanurzone) i podgrzewamy go.
  • Krok 3

    2 min
    Łyżeczką nabieramy ciasto i kładziemy na dobrze rozgrzany olej. Łyżeczkę maczamy za każdym razem w gorącym oleju, aby ciasto łatwiej od niej odchodziło.
  • Krok 4

    15 min
    Pączki smażymy na średnim ogniu ze wszystkich stron, na złoty kolor.
  • Krok 5

    5 min
    Usmażone pączki odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach. Oprószamy cukrem pudrem.
Pączki z serka homogenizowanego

Krok 1 z 5

Składniki: Proszek do pieczenia, Serek homogenizowany, Mąka pszenna, Jajko, Sól

Serek homogenizowany przekładamy do miski, wbijamy jajka i roztrzepujemy widelcem, do czasu połączenia składników. Następnie wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem i solą - dokładnie mieszam.

Pączki z serka homogenizowanego

Krok 2 z 5

Składniki: Olej rzepakowy

Do szerokiego rondla wlewamy olej (tyle, aby pączki mogły być w nim całe zanurzone) i podgrzewamy go.

Pączki z serka homogenizowanego

Krok 3 z 5

Łyżeczką nabieramy ciasto i kładziemy na dobrze rozgrzany olej. Łyżeczkę maczamy za każdym razem w gorącym oleju, aby ciasto łatwiej od niej odchodziło.

Pączki z serka homogenizowanego

Krok 4 z 5

Pączki smażymy na średnim ogniu ze wszystkich stron, na złoty kolor.

Pączki z serka homogenizowanego

Krok 5 z 5

Składniki: Cukier puder

Usmażone pączki odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach. Oprószamy cukrem pudrem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Ciasto
  • Deser
  • Impreza
  • Impreza dla dzieci
  • Jajka
  • Kuchnia europejska
  • Łatwy przepis
  • Popołudniowa przekąska
  • Przekąski
  • Rodzinne spotkanie
  • Spotkanie z przyjaciółmi
  • Uroczystość
  • Urodziny

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Szybkie PĄCZKI LANE

    Szybkie PĄCZKI LANE

    42 min Łatwy
  • Błyskawiczne pączki z jogurtem greckim

    Błyskawiczne pączki z jogurtem greckim

    35 min Łatwy
  • Pączki oponki

    Pączki oponki

    30 min Łatwy
  • Pączki z lodówki

    Pączki z lodówki

    2 godz 28 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu