Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ubić pianę z białek z odrobiną soli, dodawać po jednym żółtku ciągle ucierając, a następnie dodać pozostałe składniki, wymieszać.
Krok 2
35 min
Upiec biszkopt.
Krok 3
15 min
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej, włożyć do garnuszka i smażyć do momentu, aż uzyskają złoty kolor. Dodać pozostałe składniki wymieszać - ostudzić.
Krok 4
15 min
Masa: 100 g mleka zagotować, utrzeć masło z cukrem pudrem i dodawać po 1 łyżeczce mleka, a następnie spirytus, wanilię, sól i w zależności od upodobania - albo klika kropli soku z cytryny, albo odrobinę kawy.
Krok 5
10 min
Na biszkopt wykładamy przestudzone jabłka, a gdy będą już całkiem zimne, smarujemy je masą i polewamy polewą czekoladową - nie może być gorąca, bo rozpuści się biała masa.
Krok 6
30 min
Całość wstawiamy do lodówki.
Krok 1
z
6
Ubić pianę z białek z odrobiną soli, dodawać po jednym żółtku ciągle ucierając, a następnie dodać pozostałe składniki, wymieszać.
Krok 2
z
6
Upiec biszkopt.
Krok 3
z
6
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej, włożyć do garnuszka i smażyć do momentu, aż uzyskają złoty kolor. Dodać pozostałe składniki wymieszać - ostudzić.
Krok 4
z
6
Masa: 100 g mleka zagotować, utrzeć masło z cukrem pudrem i dodawać po 1 łyżeczce mleka, a następnie spirytus, wanilię, sól i w zależności od upodobania - albo klika kropli soku z cytryny, albo odrobinę kawy.
Krok 5
z
6
Na biszkopt wykładamy przestudzone jabłka, a gdy będą już całkiem zimne, smarujemy je masą i polewamy polewą czekoladową - nie może być gorąca, bo rozpuści się biała masa.
Krok 6
z
6
Całość wstawiamy do lodówki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0