Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zblenduj ciastka na drobno i wymieszaj ze 80 g rozpuszczonego masła.
Wyłóż blachę papierem do pieczenia, rozprowadź na dnie ciasteczkową masę tworząc równomierną warstwę. Za pomocą szklanki dociśnij ją do dna a następnie włóż do lodówki.
Przygotuj krem budyniowy z 2 budyni WINIARY zgodnie z przepisem na krem na tyle opakowań. Przykryj folią spożywczą i odstaw do schłodzenia.
Rozpuść galaretkę cytrynową w 100 ml wrzącej wody.
Obierz i pokrój jabłka na kostkę o bokach o długości ok. 1,5cm i skrop je sokiem z cytryny. Rozpuść 2 łyżki cukru na patelni, dodaj jabłka i szczyptę cynamonu.
Smaż jabłka ok. 7 min. aż będą miękkie. Następnie, wlej rozpuszczoną galaretkę i dobrze wymieszaj z jabłkami.
Na spód z ciasteczek wylej schłodzony budyń, a następnie wyłóż na warstwę budyniu schłodzone jabłka.
Włóż do lodówki na co najmniej 3 godziny.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0