Szarlotka bez pieczenia
4 godz 5 min
Łatwy
220
g
Ciastka zbożowe
5
1
szczypta
Cynamon
280
g
Masło
800
ml
Mleko 3,2%
2
opakowań
0.5
Cytryna
120
g
Cukier
2
łyżek
Cukier
1
opakowanie
Galaretka cytrynowy smak WINIARY
.
Wartości odżywcze
Białko
3.14 g
Węglowodany
29.18 g
Tłuszcze
18.54 g
Wartość energetyczna
287.37 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
245 min
Krok 1
5 min
Zblenduj ciastka na drobno i wymieszaj ze 80 g rozpuszczonego masła.
Krok 2
10 min
Wyłóż blachę papierem do pieczenia, rozprowadź na dnie ciasteczkową masę tworząc równomierną warstwę. Za pomocą szklanki dociśnij ją do dna a następnie włóż do lodówki.
Krok 3
15 min
Przygotuj krem budyniowy z 2 budyni WINIARY zgodnie z przepisem na krem na tyle opakowań. Przykryj folią spożywczą i odstaw do schłodzenia.
Krok 4
5 min
Rozpuść galaretkę cytrynową w 100 ml wrzącej wody.
Krok 5
10 min
Obierz i pokrój jabłka na kostkę o bokach o długości ok. 1,5cm i skrop je sokiem z cytryny. Rozpuść 2 łyżki cukru na patelni, dodaj jabłka i szczyptę cynamonu.
Krok 6
10 min
Smaż jabłka ok. 7 min. aż będą miękkie. Następnie, wlej rozpuszczoną galaretkę i dobrze wymieszaj z jabłkami.
Krok 7
10 min
Na spód z ciasteczek wylej schłodzony budyń, a następnie wyłóż na warstwę budyniu schłodzone jabłka.
Krok 8
180 min
Włóż do lodówki na co najmniej 3 godziny.
Ciasto bez pieczenia jest świetnym sposobem na pyszny deser, który zachwyci gości i domowników, ale nie zajmie ci dużo czasu. Przepis na szarlotkę bez pieczenia trzymaj zawsze pod ręką, bo szybko stanie się twoim ulubionym przepisem na ciasto. Wystarczy przygotować szybki spód z ciasteczek, krótko podsmażyć jabłka i wymieszać z delikatnym Budyniem do ciast i kremów WINIARY.
Szarlotka bez pieczenia spędzi z tobą mniej niż pół godziny w kuchni, trochę dłużej w lodówce, a z talerzy zniknie w mgnieniu oka!
Szarlotka bez pieczenia spędzi z tobą mniej niż pół godziny w kuchni, trochę dłużej w lodówce, a z talerzy zniknie w mgnieniu oka!
Komentarze 0