Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Szarlotka bez pieczenia
Dodaj do CookBook

Szarlotka bez pieczenia

(0)
4 godz 5 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Agata
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

16 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
220  g
Ciastka zbożowe
5 
Jabłka
1  szczypta
Cynamon
280  g
Masło
800  ml
Mleko 3,2%
2  opakowań
Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY
0.5 
Cytryna
120  g
Cukier
2  łyżek
Cukier
1  opakowanie
Galaretka cytrynowy smak WINIARY
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
29.2 g
Wartość energetyczna
287.4 kcal
Tłuszcze
18.5 g
Białko
3.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Ciasto bez pieczenia jest świetnym sposobem na pyszny deser, który zachwyci gości i domowników, ale nie zajmie ci dużo czasu. Przepis na szarlotkę bez pieczenia trzymaj zawsze pod ręką, bo szybko stanie się twoim ulubionym przepisem na ciasto. Wystarczy przygotować szybki spód z ciasteczek, krótko podsmażyć jabłka i wymieszać z delikatnym Budyniem do ciast i kremów WINIARY.

Szarlotka bez pieczenia spędzi z tobą mniej niż pół godziny w kuchni, trochę dłużej w lodówce, a z talerzy zniknie w mgnieniu oka!

Przygotowanie

245 min
  • Krok 1

    5 min
    Zblenduj ciastka na drobno i wymieszaj ze 80 g rozpuszczonego masła.
  • Krok 2

    10 min
    Wyłóż blachę papierem do pieczenia, rozprowadź na dnie ciasteczkową masę tworząc równomierną warstwę. Za pomocą szklanki dociśnij ją do dna a następnie włóż do lodówki.
  • Krok 3

    15 min
    Przygotuj krem budyniowy z 2 budyni WINIARY zgodnie z przepisem na krem na tyle opakowań. Przykryj folią spożywczą i odstaw do schłodzenia.
  • Krok 4

    5 min
    Rozpuść galaretkę cytrynową w 100 ml wrzącej wody.
  • Krok 5

    10 min
    Obierz i pokrój jabłka na kostkę o bokach o długości ok. 1,5cm i skrop je sokiem z cytryny. Rozpuść 2 łyżki cukru na patelni, dodaj jabłka i szczyptę cynamonu.
  • Krok 6

    10 min
    Smaż jabłka ok. 7 min. aż będą miękkie. Następnie, wlej rozpuszczoną galaretkę i dobrze wymieszaj z jabłkami.
  • Krok 7

    10 min
    Na spód z ciasteczek wylej schłodzony budyń, a następnie wyłóż na warstwę budyniu schłodzone jabłka.
  • Krok 8

    180 min
    Włóż do lodówki na co najmniej 3 godziny.
Szarlotka bez pieczenia

Krok 1 z 8

Zblenduj ciastka na drobno i wymieszaj ze 80 g rozpuszczonego masła.

Szarlotka bez pieczenia

Krok 2 z 8

Wyłóż blachę papierem do pieczenia, rozprowadź na dnie ciasteczkową masę tworząc równomierną warstwę. Za pomocą szklanki dociśnij ją do dna a następnie włóż do lodówki.

Szarlotka bez pieczenia

Krok 3 z 8

Przygotuj krem budyniowy z 2 budyni WINIARY zgodnie z przepisem na krem na tyle opakowań. Przykryj folią spożywczą i odstaw do schłodzenia.

Szarlotka bez pieczenia

Krok 4 z 8

Rozpuść galaretkę cytrynową w 100 ml wrzącej wody.

Szarlotka bez pieczenia

Krok 5 z 8

Obierz i pokrój jabłka na kostkę o bokach o długości ok. 1,5cm i skrop je sokiem z cytryny. Rozpuść 2 łyżki cukru na patelni, dodaj jabłka i szczyptę cynamonu.

Szarlotka bez pieczenia

Krok 6 z 8

Smaż jabłka ok. 7 min. aż będą miękkie. Następnie, wlej rozpuszczoną galaretkę i dobrze wymieszaj z jabłkami.

Szarlotka bez pieczenia

Krok 7 z 8

Na spód z ciasteczek wylej schłodzony budyń, a następnie wyłóż na warstwę budyniu schłodzone jabłka.

Szarlotka bez pieczenia

Krok 8 z 8

Włóż do lodówki na co najmniej 3 godziny.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Boże Narodzenie
  • Ciasto
  • Deser
  • Dzień Matki
  • Impreza
  • Impreza dla dzieci
  • Jesień
  • Kuchnia europejska
  • Łatwy przepis
  • Na zimno
  • Niski poziom soli
  • Nowy Rok
  • Poniżej 300 kcal
  • Popołudniowa przekąska
  • Uroczystość
  • Urodziny
  • Wielkanoc

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Szarlotka letnia

    Szarlotka letnia

    1 godz 55 min Średni
  • Szarlotka bez cukru

    Szarlotka bez cukru

    34 min Łatwy
  • Budyniowa szarlotka w pucharkach

    Budyniowa szarlotka w pucharkach

    21 min Łatwy
  • Szarlotka na francuskim cieście

    Szarlotka na francuskim cieście

    35 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu