Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mąkę przesiej do miski.
Dodaj masło, 4 łyżki cukru i Proszek do pieczenia, posiekaj. Następnie dodaj żółtka i zagnieć ciasto.
Wstaw je do lodówki na 0,5 godziny.
Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach, odciśnij sok, dodaj pozostały cukier i cynamon.
Dwie trzecie ciasta rozwałkuj i przełóż na blachę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą.
Ubij pianę z białek, dodaj Kisiel (proszek).
Na cieście rozłóż jabłka, ubitą pianę, resztę ciasta startego na tarce o grubych oczkach.
Ciasto wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz przez około 50 minut.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0