Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Szarlotka pod różową pierzynką

Szarlotka pod różową pierzynką

(0)
2 godz
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

20 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
250  g
Masło
1  szklanka
Cukier
5 
Jajko
1  kg
Jabłka
trochę
Cynamon
1  łyżka
Bułka tarta
2  łyżeczek
Proszek do pieczenia WINIARY
3  szklanek
Mąka krupczatka
1  opakowanie
Kisiel o smaku truskawkowym WINIARY
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
5.84 g
Węglowodany
44.7 g
Tłuszcze
11.85 g
Wartość energetyczna
317.6 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Zabawna i kolorowa szarlotka na półkruchym spodzie, z masą jabłkowo-cynamonową, zapiekana pod różową pierzynką z białek i Kisielu o smaku truskawkowym WINIARY. Szarlotka pod pierzynka będzie idealna na przyjęcia dla najmłodszych. Ciasto możesz dodatkowo udekorować kolorowymi sosami – truskawkowym, czekoladowym i waniliowym.

Przygotowanie

120 min
  • Krok 1

    3 min
    Mąkę przesiej do miski.
  • Krok 2

    10 min
    Dodaj masło, 4 łyżki cukru i Proszek do pieczenia, posiekaj. Następnie dodaj żółtka i zagnieć ciasto.
  • Krok 3

    30 min
    Wstaw je do lodówki na 0,5 godziny.
  • Krok 4

    7 min
    Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach, odciśnij sok, dodaj pozostały cukier i cynamon.
  • Krok 5

    5 min
    Dwie trzecie ciasta rozwałkuj i przełóż na blachę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą.
  • Krok 6

    5 min
    Ubij pianę z białek, dodaj Kisiel (proszek).
  • Krok 7

    10 min
    Na cieście rozłóż jabłka, ubitą pianę, resztę ciasta startego na tarce o grubych oczkach.
  • Krok 8

    50 min
    Ciasto wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz przez około 50 minut.
Szarlotka pod różową pierzynką

Krok 1 z 8

Mąkę przesiej do miski.

Szarlotka pod różową pierzynką

Krok 2 z 8

Dodaj masło, 4 łyżki cukru i Proszek do pieczenia, posiekaj. Następnie dodaj żółtka i zagnieć ciasto.

Szarlotka pod różową pierzynką

Krok 3 z 8

Wstaw je do lodówki na 0,5 godziny.

Szarlotka pod różową pierzynką

Krok 4 z 8

Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach, odciśnij sok, dodaj pozostały cukier i cynamon.

Szarlotka pod różową pierzynką

Krok 5 z 8

Dwie trzecie ciasta rozwałkuj i przełóż na blachę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą.

Szarlotka pod różową pierzynką

Krok 6 z 8

Ubij pianę z białek, dodaj Kisiel (proszek).

Szarlotka pod różową pierzynką

Krok 7 z 8

Na cieście rozłóż jabłka, ubitą pianę, resztę ciasta startego na tarce o grubych oczkach.

Szarlotka pod różową pierzynką

Krok 8 z 8

Ciasto wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz przez około 50 minut.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Ciasto
  • Deser
  • Dzień Matki
  • Impreza
  • Impreza dla dzieci
  • Jajka
  • Jesień
  • Kuchnia regionalna
  • Łatwy przepis
  • Pieczenie
  • Popołudniowa przekąska
  • Rodzinne spotkanie
  • Spotkanie z przyjaciółmi
  • Uroczystość
  • Urodziny
  • Weekend
  • Z jajkami

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Szarlotka cioci Zosi - przepis

    Szarlotka cioci Zosi - przepis

    1 godz 40 min Łatwy
  • Szybka szarlotka

    Szybka szarlotka

    1 godz 13 min Łatwy
  • Sernik z kruszonką

    Sernik z kruszonką

    2 godz 12 min Łatwy
  • Szarlotka na ciepło z lodami

    Szarlotka na ciepło z lodami

    2 godz 5 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu