Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Szarlotka na francuskim cieście

Szarlotka na francuskim cieście

(0)
35min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Konczi

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Cukier wanilinowy
1  paczka
Ciasto Francuskie
6 
Jabłka
2  łyżek
Cukier puder
trochę
Cynamon
2  płaskich łyżek
Miód
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
3.82 g
Węglowodany
46.06 g
Tłuszcze
18.21 g
Wartość energetyczna
354.55 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Szarlotka na francuskim cieście to klasyczny deser, który od lat zachwyca podniebienia każdego łasucha. Smak jabłek połączony z delikatnym ciastem francuskim to coś, czemu nie sposób się oprzeć. Dodatek cynamonu wzmocni aromat i smak naszego deseru. Smacznego!

Przygotowanie

35 min
  • Krok 1

    5 min
    Jabłka obieramy i ścieramy na tarce na dużych oczkach.
  • Krok 2

    5 min
    Do rondelka przekładamy miód, dodajemy cukier wanilinowy i cukier puder. Roztapiamy, dodajemy jabłka i mieszamy całość.
  • Krok 3

    5 min
    Ciasto francuskie przekładamy do naczynia na tartę (ceramicznego) podnosząc brzegi, wykładamy ciasto francuskie, nakładamy jabłka i oprószamy cynamonem.
  • Krok 4

    20 min
    Ciasto pieczemy w 200 stopniach przez około 20 minut.
Szarlotka na francuskim cieście

Krok 1 z 4

Jabłka obieramy i ścieramy na tarce na dużych oczkach.

Szarlotka na francuskim cieście

Krok 2 z 4

Do rondelka przekładamy miód, dodajemy cukier wanilinowy i cukier puder. Roztapiamy, dodajemy jabłka i mieszamy całość.

Szarlotka na francuskim cieście

Krok 3 z 4

Ciasto francuskie przekładamy do naczynia na tartę (ceramicznego) podnosząc brzegi, wykładamy ciasto francuskie, nakładamy jabłka i oprószamy cynamonem.

Szarlotka na francuskim cieście

Krok 4 z 4

Ciasto pieczemy w 200 stopniach przez około 20 minut.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Deser
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Mus jabłkowy na zimę

    Mus jabłkowy na zimę

    58 min Łatwy
  • Zapiekany makaron z jabłkami i cynamonem

    Zapiekany makaron z jabłkami i cynamonem

    2 godz 18 min Łatwy
  • Francuskie rożki z musem jabłkowym

    Francuskie rożki z musem jabłkowym

    55 min Łatwy
  • Fornetti z jabłkami i budyniem Winiary

    Fornetti z jabłkami i budyniem Winiary

    53 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu