Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce na dużych oczkach.
Do rondelka przekładamy miód, dodajemy cukier wanilinowy i cukier puder. Roztapiamy, dodajemy jabłka i mieszamy całość.
Ciasto francuskie przekładamy do naczynia na tartę (ceramicznego) podnosząc brzegi, wykładamy ciasto francuskie, nakładamy jabłka i oprószamy cynamonem.
Ciasto pieczemy w 200 stopniach przez około 20 minut.