Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Szarlotka na francuskim cieście to klasyczny deser, który od lat zachwyca podniebienia każdego łasucha. Smak jabłek połączony z delikatnym ciastem francuskim to coś, czemu nie sposób się oprzeć. Dodatek cynamonu wzmocni aromat i smak naszego deseru. Smacznego!
Przygotowanie
35 min
Krok 1
5 min
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce na dużych oczkach.
Krok 2
5 min
Do rondelka przekładamy miód, dodajemy cukier wanilinowy i cukier puder. Roztapiamy, dodajemy jabłka i mieszamy całość.
Krok 3
5 min
Ciasto francuskie przekładamy do naczynia na tartę (ceramicznego) podnosząc brzegi, wykładamy ciasto francuskie, nakładamy jabłka i oprószamy cynamonem.
Krok 4
20 min
Ciasto pieczemy w 200 stopniach przez około 20 minut.
Krok 1
z
4
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce na dużych oczkach.
Krok 2
z
4
Do rondelka przekładamy miód, dodajemy cukier wanilinowy i cukier puder. Roztapiamy, dodajemy jabłka i mieszamy całość.
Krok 3
z
4
Ciasto francuskie przekładamy do naczynia na tartę (ceramicznego) podnosząc brzegi, wykładamy ciasto francuskie, nakładamy jabłka i oprószamy cynamonem.
Krok 4
z
4
Ciasto pieczemy w 200 stopniach przez około 20 minut.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0