Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Szarlotka na francuskim cieście

0
35 min
Łatwy

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
1 paczka
Ciasto Francuskie
6 
Jabłka
2 łyżek
Cukier puder
1 trochę
Cynamon
2 płaskich łyżek
Miód

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
3.82 g
Węglowodany
44.07 g
Tłuszcze
20.2 g
Wartość energetyczna
354.55 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

35 min
Krok 1
5 min
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce na dużych oczkach.
Krok 2
5 min
Do rondelka przekładamy miód, dodajemy cukier wanilinowy i cukier puder. Roztapiamy, dodajemy jabłka i mieszamy całość.
Krok 3
5 min
Ciasto francuskie przekładamy do naczynia na tartę (ceramicznego) podnosząc brzegi, wykładamy ciasto francuskie, nakładamy jabłka i oprószamy cynamonem.
Krok 4
20 min
Ciasto pieczemy w 200 stopniach przez około 20 minut.
Szarlotka na francuskim cieście

Krok 1 z 4

Jabłka obieramy i ścieramy na tarce na dużych oczkach.

Szarlotka na francuskim cieście

Krok 2 z 4

Do rondelka przekładamy miód, dodajemy cukier wanilinowy i cukier puder. Roztapiamy, dodajemy jabłka i mieszamy całość.

Szarlotka na francuskim cieście

Krok 3 z 4

Ciasto francuskie przekładamy do naczynia na tartę (ceramicznego) podnosząc brzegi, wykładamy ciasto francuskie, nakładamy jabłka i oprószamy cynamonem.

Szarlotka na francuskim cieście

Krok 4 z 4

Ciasto pieczemy w 200 stopniach przez około 20 minut.

Szarlotka na francuskim cieście to klasyczny deser, który od lat zachwyca podniebienia każdego łasucha. Smak jabłek połączony z delikatnym ciastem francuskim to coś, czemu nie sposób się oprzeć. Dodatek cynamonu wzmocni aromat i smak naszego deseru. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika