Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jabłka obierz ze skórki (opcjonalnie), usuń gniazda nasienne i pokrój owoce w kostkę. Na patelni rozpuść masło, dodaj jabłka, szczyptę soli i łyżkę cukru. Smaż na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż jabłka zmiękną i lekko się skarmelizują. Zajmie to około 10 minut.
W międzyczasie przygotuj budyń WINIARY według instrukcji na opakowaniu.
Na suchej patelni upraż orzechy pekan, aż będą złociste i chrupiące. Uważaj, żeby ich nie przypalić. Po uprażeniu odstaw do ostygnięcia.
W pucharkach (o pojemności około 250 ml każdy) rozdziel smażone jabłka. Na jabłkach ułóż pokruszoną granolę lub ciasteczka. Na to nałóż porcję ciepłego budyniu. Całość posyp uprażonymi orzechami pekan.
Deser podawaj od razu, gdy budyń jest jeszcze ciepły, aby połączył się z pozostałymi składnikami, tworząc pyszną warstwową kompozycję. Smacznego!