Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Idealna propozycja na lekkie i pożywne śniadanie: kremowa owsianka budyniowa. Połączenie kwaśnego soku z grejpfruta ze słodyczą fig, przeniesie Was na moment w tropikalne strony. Z miską owsianki budyniowej pozwólcie sobie na chwilę zapomnienia i śniadanie pod palmą!
Przygotowanie
24 min
Krok 1
5 min
Orzechy laskowe siekamy, figi kroimy w paseczki. Wyciskamy sok z połówki grejpfruta. Kiwi kroimy w cienkie plasterki.
Krok 2
8 min
Płatki wsypujemy do małego garnuszka, dodajemy część posiekanych fig oraz orzechów, zalewamy wodą, oraz ½ szklanki mleka, gotujemy na małym ogniu.
Krok 3
8 min
Do pozostałego mleka wsypujemy budyń, cukier i cynamon – wszystko dokładnie mieszamy i dodajemy do płatków. Dolewamy sok wyciśnięty z połówki grejpfruta. Owsiankę budyniową zagotowujemy i zdejmujemy z ognia.
Krok 4
3 min
Ugotowaną owsiankę budyniową przekładamy do miseczki. Dekorujemy resztą fig, orzechów, plasterkami kiwi oraz żurawiną. Jemy jeszcze ciepłą lub czekamy aż wystygnie.
Krok 1
z
4
Orzechy laskowe siekamy, figi kroimy w paseczki. Wyciskamy sok z połówki grejpfruta. Kiwi kroimy w cienkie plasterki.
Krok 2
z
4
Płatki wsypujemy do małego garnuszka, dodajemy część posiekanych fig oraz orzechów, zalewamy wodą, oraz ½ szklanki mleka, gotujemy na małym ogniu.
Krok 3
z
4
Do pozostałego mleka wsypujemy budyń, cukier i cynamon – wszystko dokładnie mieszamy i dodajemy do płatków. Dolewamy sok wyciśnięty z połówki grejpfruta. Owsiankę budyniową zagotowujemy i zdejmujemy z ognia.
Krok 4
z
4
Ugotowaną owsiankę budyniową przekładamy do miseczki. Dekorujemy resztą fig, orzechów, plasterkami kiwi oraz żurawiną. Jemy jeszcze ciepłą lub czekamy aż wystygnie.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0