Sałatka z brokułów (dietetyczna)
20min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
4.04 g
Węglowodany
3.64 g
Tłuszcze
10.08 g
Wartość energetyczna
118.88 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
20 min
Krok 1
10 min
Brokuł ugotuj na półmiękko, podziel na różyczki.
Krok 2
5 min
Z pomidorów zdejmij skórkę, pokrój je na cząstki.
Krok 3
2 min
Jajka obierz, pokrój na ósemki, wszystkie składniki wymieszaj.
Krok 4
3 min
Sos czosnkowy wymieszaj z solą, pieprzem, odrobiną wody oraz z musztardą, sokiem z cytryny, oliwą i zieleniną, polej sałatkę.
Brokuły są nie tylko pysznym elementem mieszanek warzywnych. Świetnie sprawdzą się również jako składnik lekkich sałatek, bo oprócz delikatnego smaku nadadzą im dietetycznego charakteru. Do przygotowania sałatki z brokułami potrzebujemy różyczek ugotowanego brokuła, jajka ugotowanego na twardo i pomidora. Naszą mieszankę dobrze uzupełni odrobina oliwy z oliwek z dodatkiem przypraw lub sos czosnkowy WINIARY.
Komentarze 1