Sałatka z brokułami i makaronem
32min
Łatwy
4 łyżek
250 g
Makaron Kokardki
1
Brokuł
200 g
Szynka Konserwowa
10
Suszone pomidory
2 ząbków
Czosnek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz
1 łyżeczka
Cukier
.
Wartości odżywcze
Białko
19.17 g
Węglowodany
50.74 g
Tłuszcze
22.01 g
Wartość energetyczna
462.33 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
32 min
Krok 1
10 min
Makaron ugotuj w dużej ilości posolonej wody.
Krok 2
5 min
Brokuł podziel na różyczki, gotuj w posolonej wodzie z cukrem 2 minuty, odsącz, przelej zimną wodą i ostudź.
Krok 3
5 min
Szynkę pokrój w paseczki.
Krok 4
5 min
Pomidory odsącz i pokrój w cienkie paski.
Krok 5
5 min
Czosnek drobno posiekaj.
Krok 6
2 min
Wszystkie składniki sałatki połącz z Majonezem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Pożywna sałatka z brokułami i makaronem to świetny pomysł na domowy lunch lub danie na imprezę. Prosta i wyjątkowo smaczna brokułowa sałatka z makaronowymi kokardkami, konserwową szynką, Majonezem Dekoracyjnym WINIARY oraz przyjemną nutką czosnku będzie znikała w try miga z talerza! Brokuły będą smaczniejsze, jeśli zmrozimy je przed ugotowaniem przez kilka godzin w zamrażarce. A jeżeli dodamy do sałatki ugotowany i pokrojony głąb brokułów (trzeba gotować go dłużej, bo jest twardszy) nasze danie zyska ciekawy, „szparagowy” posmak.
Komentarze 0