Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kisiel wielu osobom kojarzy się z dzieciństwem. Szarlotka – z domem rodzinnym. Co powiecie na połączenie tych przysmaków? Polecamy przepis na szarlotkę z różowym kisielem, która z pewnością stanie się ulubionym ciastem dzieci. Słodko-kwaśny mus jabłkowy zestawiony z Kisielem o smaku wiśniowym WINIARY wygląda i smakuje pysznie. Przekonaj się sama!
Przygotowanie
155 min
Krok 1
10 min
Z podanych składników szybko zagnieć ciasto, uformuj z niego kulę i włóż do lodówki na 1 godz.
Krok 2
10 min
Odetnij 2/3 ciasta, rozwałkuj i rozłóż na blaszce wysmarowanej tłuszczem.
Krok 3
10 min
Jabłka obierz, drobno pokrój i kilka minut smaż. Wymieszaj z cukrem i cukrem wanilinowym, rozsmaruj na placek.
Krok 4
10 min
Białka ubij na pianę, pod koniec ubijania dodaj cukier, cukier wanilinowy i kisiel wiśniowy, jeszcze chwilę ubijaj.
Krok 5
5 min
Rozłóż masę na warstwie jabłek.
Krok 6
5 min
Pozostałe ciasto rozwałkuj i przykryj nim jabłka.
Krok 7
0 min
Piecz 40 min. w temp. 180°C.
Krok 1
z
7
Z podanych składników szybko zagnieć ciasto, uformuj z niego kulę i włóż do lodówki na 1 godz.
Krok 2
z
7
Odetnij 2/3 ciasta, rozwałkuj i rozłóż na blaszce wysmarowanej tłuszczem.
Krok 3
z
7
Jabłka obierz, drobno pokrój i kilka minut smaż. Wymieszaj z cukrem i cukrem wanilinowym, rozsmaruj na placek.
Krok 4
z
7
Białka ubij na pianę, pod koniec ubijania dodaj cukier, cukier wanilinowy i kisiel wiśniowy, jeszcze chwilę ubijaj.
Krok 5
z
7
Rozłóż masę na warstwie jabłek.
Krok 6
z
7
Pozostałe ciasto rozwałkuj i przykryj nim jabłka.
Krok 7
z
7
Piecz 40 min. w temp. 180°C.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
3
N
Nadia
w jakiej blaszce piec?
n
nie ma imienia
serio a tak btw to biorę ten przepis na prace z polskiego xD
A
Aga
Ile cukru bo nie ma napisane?
Winiary
Expert
Aga, więcej cukru już nie dodajemy. W przepisie są dwa cukry wanilinowe, kisiel również jest z cukrem i jabłka również są słodkie - tyle cukru wystarczy w zupełności :) Pozdrawiamy!
Komentarze 3