Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na łopatkę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Szarlotka z różowym kisielem

Szarlotka z różowym kisielem

(0)
2 godz 35 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

12 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  łyżeczek
Proszek do pieczenia
2  opakowań
Cukier wanilinowy WINIARY
1  opakowanie
WINIARY KISIEL WIŚNIOWY Z CUKREM
3  szklanek
Mąka pszenna pełnoziarnista
1  kostka
Margaryna
5 
Żółtko
1  kg
Jabłka
2  szklanek
Cukier
5 
Białko
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
6.85 g
Węglowodany
72.94 g
Tłuszcze
19.58 g
Wartość energetyczna
497.66 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Kisiel wielu osobom kojarzy się z dzieciństwem. Szarlotka – z domem rodzinnym. Co powiecie na połączenie tych przysmaków? Polecamy przepis na szarlotkę z różowym kisielem, która z pewnością stanie się ulubionym ciastem dzieci. Słodko-kwaśny mus jabłkowy zestawiony z Kisielem o smaku wiśniowym WINIARY wygląda i smakuje pysznie. Przekonaj się sama!

Przygotowanie

155 min
  • Krok 1

    10 min
    Z podanych składników szybko zagnieć ciasto, uformuj z niego kulę i włóż do lodówki na 1 godz.
  • Krok 2

    10 min
    Odetnij 2/3 ciasta, rozwałkuj i rozłóż na blaszce wysmarowanej tłuszczem.
  • Krok 3

    10 min
    Jabłka obierz, drobno pokrój i kilka minut smaż. Wymieszaj z cukrem i cukrem wanilinowym, rozsmaruj na placek.
  • Krok 4

    10 min
    Białka ubij na pianę, pod koniec ubijania dodaj cukier, cukier wanilinowy i kisiel wiśniowy, jeszcze chwilę ubijaj.
  • Krok 5

    5 min
    Rozłóż masę na warstwie jabłek.
  • Krok 6

    5 min
    Pozostałe ciasto rozwałkuj i przykryj nim jabłka.
  • Krok 7

    0 min
    Piecz 40 min. w temp. 180°C.
Szarlotka z różowym kisielem

Krok 1 z 7

Z podanych składników szybko zagnieć ciasto, uformuj z niego kulę i włóż do lodówki na 1 godz.

Szarlotka z różowym kisielem

Krok 2 z 7

Odetnij 2/3 ciasta, rozwałkuj i rozłóż na blaszce wysmarowanej tłuszczem.

Szarlotka z różowym kisielem

Krok 3 z 7

Jabłka obierz, drobno pokrój i kilka minut smaż. Wymieszaj z cukrem i cukrem wanilinowym, rozsmaruj na placek.

Szarlotka z różowym kisielem

Krok 4 z 7

Białka ubij na pianę, pod koniec ubijania dodaj cukier, cukier wanilinowy i kisiel wiśniowy, jeszcze chwilę ubijaj.

Szarlotka z różowym kisielem

Krok 5 z 7

Rozłóż masę na warstwie jabłek.

Szarlotka z różowym kisielem

Krok 6 z 7

Pozostałe ciasto rozwałkuj i przykryj nim jabłka.

Szarlotka z różowym kisielem

Krok 7 z 7

Piecz 40 min. w temp. 180°C.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 3

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
N Nadia

w jakiej blaszce piec?

n nie ma imienia

serio a tak btw to biorę ten przepis na prace z polskiego xD

A Aga

Ile cukru bo nie ma napisane?

Winiary
Expert

Aga, więcej cukru już nie dodajemy. W przepisie są dwa cukry wanilinowe, kisiel również jest z cukrem i jabłka również są słodkie - tyle cukru wystarczy w zupełności :) Pozdrawiamy!

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Deser
  • Impreza dla dzieci
  • Kuchnia europejska
  • Popołudniowa przekąska
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Szarlotka cioci Zosi - przepis

    Szarlotka cioci Zosi - przepis

    1 godz 40 min Łatwy
  • Szarlotka na ciepło z lodami

    Szarlotka na ciepło z lodami

    2 godz 5 min Łatwy
  • Tarta kremowa z brzoskwiniami

    Tarta kremowa z brzoskwiniami

    1 godz 40 min Łatwy
  • Szarlotka z budyniem

    Szarlotka z budyniem

    2 godz 2 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu