Szarlotka z różowym kisielem
155min
Łatwy
2 łyżeczek
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
3 szklanek
Mąka pszenna pełnoziarnista
1 kostka
Margaryna
5
Żółtko
1 kg
Jabłka
5
Białko
.
Wartości odżywcze
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
155 min
Krok 1
10 min
Z podanych składników szybko zagnieć ciasto, uformuj z niego kulę i włóż do lodówki na 1 godz.
Krok 2
10 min
Odetnij 2/3 ciasta, rozwałkuj i rozłóż na blaszce wysmarowanej tłuszczem.
Krok 3
10 min
Jabłka obierz, drobno pokrój i kilka minut smaż. Wymieszaj z cukrem i cukrem wanilinowym, rozsmaruj na placek.
Krok 4
10 min
Białka ubij na pianę, pod koniec ubijania dodaj cukier, cukier wanilinowy i kisiel wiśniowy, jeszcze chwilę ubijaj.
Krok 5
5 min
Rozłóż masę na warstwie jabłek.
Krok 6
5 min
Pozostałe ciasto rozwałkuj i przykryj nim jabłka.
Krok 7
0 min
Piecz 40 min. w temp. 180°C.
Komentarze 0