Racuchy z malinami
32min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
12.7 g
Węglowodany
39.22 g
Tłuszcze
8.65 g
Wartość energetyczna
274.77 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
32 min
Krok 1
10 min
Do garnka wbić jajka, dodać sodę, cukier i sól. Wszystko dokładnie wymieszać. Później dodać mąkę. Cały czas mieszać.
Krok 2
5 min
Gdy ciasto będzie już gotowe dodać do niego maliny i wymieszać wszystko dokładnie.
Krok 3
2 min
Masę wylewamy na gorący tłuszcz na patelni.
Krok 4
15 min
Smażyć dokładnie z obu stron. Smacznego życzę!
Racuchy z malinami uwielbiają wszyscy wielbiciele słodkości, niezależnie od wieku. Maliny przełamują słodycz ciasta. Sprawia to, że racuchy są jeszcze smaczniejsze i bardziej wyraziste dla podniebienia. Na dodatek, owoce pięknie prezentują się wewnątrz ciasta. Sprawdź, jak stworzyć lekkie i rozpływające się w ustach danie dla całej rodziny.
Komentarze 0