Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Racuchy z malinami uwielbiają wszyscy wielbiciele słodkości, niezależnie od wieku. Maliny przełamują słodycz ciasta. Sprawia to, że racuchy są jeszcze smaczniejsze i bardziej wyraziste dla podniebienia. Na dodatek, owoce pięknie prezentują się wewnątrz ciasta. Sprawdź, jak stworzyć lekkie i rozpływające się w ustach danie dla całej rodziny.
Przygotowanie
32 min
Krok 1
10 min
Do garnka wbić jajka, dodać sodę, cukier zwykły i wanilinowy oraz sól. Wszystko dokładnie wymieszać. Później dodać mąkę. Cały czas mieszać.
Krok 2
5 min
Gdy ciasto będzie już gotowe dodać do niego maliny i wymieszać wszystko dokładnie.
Krok 3
2 min
Masę wylewamy na gorący tłuszcz na patelni.
Krok 4
15 min
Smażyć dokładnie z obu stron. Smacznego życzę!
Krok 1
z
4
Do garnka wbić jajka, dodać sodę, cukier zwykły i wanilinowy oraz sól. Wszystko dokładnie wymieszać. Później dodać mąkę. Cały czas mieszać.
Krok 2
z
4
Gdy ciasto będzie już gotowe dodać do niego maliny i wymieszać wszystko dokładnie.
Krok 3
z
4
Masę wylewamy na gorący tłuszcz na patelni.
Krok 4
z
4
Smażyć dokładnie z obu stron. Smacznego życzę!
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0