Jestem szefem kuchni, stylistą i konsultantem kulinarnym, lecz przede wszystkim pasjonatem gotowania. Moją specjalnością są potrawy klasyczne, do których jednak zawsze dodaję coś autorskiego. Jest to więc klasyka z twistem!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jabłka obierz i pokrój w ćwiartki, a następnie w plasterki lub kostkę.
Krok 2
5 min
Do miski wlej mleko, dodaj jaka oraz cukier i dokładnie wymieszaj. Dodaj mąkę, rozpuszczone masło, sól, proszek do pieczenia i całość wymieszaj na gładkie ciasto. Na końcu dodaj jabłka i całość raz jeszcze wymieszaj.
Krok 3
10 min
Na patelni rozgrzej tłuszcz na średniej mocy. Placki nakładaj łyżką i smaż z obu stron aż staną się złociste i rumiane.
Krok 4
1 min
Podawaj z cukrem pudrem.
Krok 1
z
4
Jabłka obierz i pokrój w ćwiartki, a następnie w plasterki lub kostkę.
Krok 2
z
4
Do miski wlej mleko, dodaj jaka oraz cukier i dokładnie wymieszaj. Dodaj mąkę, rozpuszczone masło, sól, proszek do pieczenia i całość wymieszaj na gładkie ciasto. Na końcu dodaj jabłka i całość raz jeszcze wymieszaj.
Krok 3
z
4
Na patelni rozgrzej tłuszcz na średniej mocy. Placki nakładaj łyżką i smaż z obu stron aż staną się złociste i rumiane.
Krok 4
z
4
Podawaj z cukrem pudrem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0