Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pieczona golonka w szybkiej marynacie
Dodaj do CookBook

Pieczona golonka w szybkiej marynacie

(0)
52 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest pacpaw
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kostka
WINIARY Bulion wołowy
50  dag
Golonka wieprzowa
2  łyżek
Olej rzepakowy
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
875.4 kcal
Tłuszcze
77.1 g
Białko
46.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Golonkę wstaw do wody z kostką Rosół wołowy WINIARY i gotuj ok kwadrans. W międzyczasie wykonaj marynatę z kolejnej kostki połączonej z olejem i nasmaruj jeszcze ciepłą golonkę. Tak przygotowane mięsko wstaw do nagrzanego piekarnika i już za kilka chwil będziesz mógł się delektować pyszną pieczona golonka w szybkiej marynacie

Przygotowanie

52 min
  • Krok 1

    15 min
    Golonkę zalewam zimną wodą. Dodaję 1 kostkę wołową i gotuję około 15 minut na II stopniu (lub tradycyjnie gotuję do miękkości golonki). Zamiast wody, możemy użyć wywaru warzywnego.
  • Krok 2

    2 min
    W międzyczasie pozostałą kostkę mieszam z olejem, tworząc marynatę.
  • Krok 3

    5 min
    Miękką golonkę wyjmuję i dokładnie smaruję marynatą.
  • Krok 4

    30 min
    Tak przygotowaną golonkę wkładam do piekarnika nagrzanego do 200°C i piekę 20-30 minut. Smacznego.
Pieczona golonka w szybkiej marynacie

Krok 1 z 4

Golonkę zalewam zimną wodą. Dodaję 1 kostkę wołową i gotuję około 15 minut na II stopniu (lub tradycyjnie gotuję do miękkości golonki). Zamiast wody, możemy użyć wywaru warzywnego.

Pieczona golonka w szybkiej marynacie

Krok 2 z 4

W międzyczasie pozostałą kostkę mieszam z olejem, tworząc marynatę.

Pieczona golonka w szybkiej marynacie

Krok 3 z 4

Miękką golonkę wyjmuję i dokładnie smaruję marynatą.

Pieczona golonka w szybkiej marynacie

Krok 4 z 4

Tak przygotowaną golonkę wkładam do piekarnika nagrzanego do 200°C i piekę 20-30 minut. Smacznego.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Obiad
  • Pieczenie
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Biała kiełbasa pieczona w piwie i musztardzie

    Biała kiełbasa pieczona w piwie i musztardzie

    55 min Łatwy
  • Krem z dyni z pieczoną gruszką

    Krem z dyni z pieczoną gruszką

    1 godz 53 min Średni
  • Zupa pomidorowa z ryżem i papryką pieczoną

    Zupa pomidorowa z ryżem i papryką pieczoną

    1 godz 42 min Średni
  • Żurek z prażokami i pieczoną kiełbaską

    Żurek z prażokami i pieczoną kiełbaską

    2 godz 17 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu