Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pieczona golonka w szybkiej marynacie

0
52 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

50 dag
Golonka wieprzowa
2 łyżek
Olej rzepakowy

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
875.39 kcal
Węglowodany
0.01 g
Białko
46.79 g
Tłuszcze
77.13 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

52 min
Krok 1
15 min
Golonkę zalewam zimną wodą. Dodaję 1 kostkę wołową i gotuję około 15 minut na II stopniu (lub tradycyjnie gotuję do miękkości golonki). Zamiast wody, możemy użyć wywaru warzywnego.
Krok 2
2 min
W międzyczasie pozostałą kostkę mieszam z olejem, tworząc marynatę.
Krok 3
5 min
Miękką golonkę wyjmuję i dokładnie smaruję marynatą.
Krok 4
30 min
Tak przygotowaną golonkę wkładam do piekarnika nagrzanego do 200°C i piekę 20-30 minut. Smacznego.
Pieczona golonka w szybkiej marynacie

Krok 1 z 4

Golonkę zalewam zimną wodą. Dodaję 1 kostkę wołową i gotuję około 15 minut na II stopniu (lub tradycyjnie gotuję do miękkości golonki). Zamiast wody, możemy użyć wywaru warzywnego.

Pieczona golonka w szybkiej marynacie

Krok 2 z 4

W międzyczasie pozostałą kostkę mieszam z olejem, tworząc marynatę.

Pieczona golonka w szybkiej marynacie

Krok 3 z 4

Miękką golonkę wyjmuję i dokładnie smaruję marynatą.

Pieczona golonka w szybkiej marynacie

Krok 4 z 4

Tak przygotowaną golonkę wkładam do piekarnika nagrzanego do 200°C i piekę 20-30 minut. Smacznego.

Golonkę wstaw do wody z kostką Rosół wołowy WINIARY i gotuj ok kwadrans. W międzyczasie wykonaj marynatę z kolejnej kostki połączonej z olejem i nasmaruj jeszcze ciepłą golonkę. Tak przygotowane mięsko wstaw do nagrzanego piekarnika i już za kilka chwil będziesz mógł się delektować pyszną pieczona golonka w szybkiej marynacie
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika