Pyszne, pikantne cebularze
51min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
13.83 g
Węglowodany
63.82 g
Tłuszcze
15.69 g
Wartość energetyczna
454.7 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
51 min
Krok 1
15 min
Do ciepłego mleka dodać cukier, pokruszone drożdże, 3 łyżki mąki, wymieszać, przykryć i odłożyć w ciepłe miejsce na 15 minut.
Krok 2
5 min
Jajko ubić z odrobiną soli. Do drugiej miski przesiać mąkę dodać wyrośnięte drożdże, 2 łyżki oleju, jajko, dokładnie wyrobić.
Krok 3
5 min
Ciasto wyłożyć na posypaną mąką stolnicę, rozwałkować na grubość 1 cm, powycinać krążki. Uformować owalne placuszki.
Krok 4
3 min
Na pozostałym oleju zeszklić posiekaną cebulę, przyprawić do smaku solą i pieprzem, ostudzić.
Krok 5
5 min
Placuszki ułożyć na przygotowanej blaszce, pozostawić do wyrośnięcia. Na wyrośnięte ciasto nałożyć farsz z cebuli
Krok 6
3 min
Posypać żółtym serem i oprószyć ostrą mieloną papryką. Blaszkę z cebularzami włożyć do piekarnika
Krok 7
15 min
Piec w temp 190 stopni około 15-20 minut.
Ciasto drożdżowe domowej roboty i rumiana cebulka zapieczona w piekarniku, to podpowiedź na smakowitą przekąskę! Wypróbuj przepis na pyszne, pikantne cebularze. Dzięki naszej propozycji przygotujesz je sprawnie i przekonasz się, że znikają z talerza zdecydowanie szybciej niż się pieką.
Komentarze 0