
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Pyszne, pikantne cebularze

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
15 minKrok 2
5 minKrok 3
5 minKrok 4
3 minKrok 5
5 minKrok 6
3 minKrok 7
15 min
Krok 1 z 7
Do ciepłego mleka dodać cukier, pokruszone drożdże, 3 łyżki mąki, wymieszać, przykryć i odłożyć w ciepłe miejsce na 15 minut.

Krok 2 z 7
Jajko ubić z odrobiną soli. Do drugiej miski przesiać mąkę dodać wyrośnięte drożdże, 2 łyżki oleju, jajko, dokładnie wyrobić.

Krok 3 z 7
Ciasto wyłożyć na posypaną mąką stolnicę, rozwałkować na grubość 1 cm, powycinać krążki. Uformować owalne placuszki.

Krok 4 z 7
Na pozostałym oleju zeszklić posiekaną cebulę, przyprawić do smaku solą i pieprzem, ostudzić.

Krok 5 z 7
Placuszki ułożyć na przygotowanej blaszce, pozostawić do wyrośnięcia. Na wyrośnięte ciasto nałożyć farsz z cebuli

Krok 6 z 7
Posypać żółtym serem i oprószyć ostrą mieloną papryką. Blaszkę z cebularzami włożyć do piekarnika

Krok 7 z 7
Piec w temp 190 stopni około 15-20 minut.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0