Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Jak zrobić szybkie, pikantne cebularze?
Dodaj do CookBook

Jak zrobić szybkie, pikantne cebularze?

(0)
51 min
Średni
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  łyżeczka
Cukier
1 
Jajko
4  łyżek
Olej
3 
Cebula
trochę
Sól
trochę
Pieprz
trochę
Papryka ostra mielona
3  szklanek
Mąka pszenna
3  dag
Drożdże
0.67  szklanka
Mleko
1  szklanka
Ser żółty
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
63.8 g
Wartość energetyczna
454.7 kcal
Tłuszcze
15.7 g
Białko
13.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Ciasto drożdżowe domowej roboty i rumiana cebulka zapieczona w piekarniku, to podpowiedź na smakowitą przekąskę! Wypróbuj przepis na pyszne, pikantne cebularze. Dzięki naszej propozycji przygotujesz je sprawnie i przekonasz się, że znikają z talerza zdecydowanie szybciej niż się pieką.

Przygotowanie

51 min
  • Krok 1

    15 min
    Do ciepłego mleka dodać cukier, pokruszone drożdże, 3 łyżki mąki, wymieszać, przykryć i odłożyć w ciepłe miejsce na 15 minut.
  • Krok 2

    5 min
    Jajko ubić z odrobiną soli. Do drugiej miski przesiać mąkę dodać wyrośnięte drożdże, 2 łyżki oleju, jajko, dokładnie wyrobić.
  • Krok 3

    5 min
    Ciasto wyłożyć na posypaną mąką stolnicę, rozwałkować na grubość 1 cm, powycinać krążki. Uformować owalne placuszki.
  • Krok 4

    3 min
    Na pozostałym oleju zeszklić posiekaną cebulę, przyprawić do smaku solą i pieprzem, ostudzić.
  • Krok 5

    5 min
    Placuszki ułożyć na przygotowanej blaszce, pozostawić do wyrośnięcia. Na wyrośnięte ciasto nałożyć farsz z cebuli
  • Krok 6

    3 min
    Posypać żółtym serem i oprószyć ostrą mieloną papryką. Blaszkę z cebularzami włożyć do piekarnika
  • Krok 7

    15 min
    Piec w temp 190 stopni około 15-20 minut.
Jak zrobić szybkie, pikantne cebularze?

Krok 1 z 7

Do ciepłego mleka dodać cukier, pokruszone drożdże, 3 łyżki mąki, wymieszać, przykryć i odłożyć w ciepłe miejsce na 15 minut.

Jak zrobić szybkie, pikantne cebularze?

Krok 2 z 7

Jajko ubić z odrobiną soli. Do drugiej miski przesiać mąkę dodać wyrośnięte drożdże, 2 łyżki oleju, jajko, dokładnie wyrobić.

Jak zrobić szybkie, pikantne cebularze?

Krok 3 z 7

Ciasto wyłożyć na posypaną mąką stolnicę, rozwałkować na grubość 1 cm, powycinać krążki. Uformować owalne placuszki.

Jak zrobić szybkie, pikantne cebularze?

Krok 4 z 7

Na pozostałym oleju zeszklić posiekaną cebulę, przyprawić do smaku solą i pieprzem, ostudzić.

Jak zrobić szybkie, pikantne cebularze?

Krok 5 z 7

Placuszki ułożyć na przygotowanej blaszce, pozostawić do wyrośnięcia. Na wyrośnięte ciasto nałożyć farsz z cebuli

Jak zrobić szybkie, pikantne cebularze?

Krok 6 z 7

Posypać żółtym serem i oprószyć ostrą mieloną papryką. Blaszkę z cebularzami włożyć do piekarnika

Jak zrobić szybkie, pikantne cebularze?

Krok 7 z 7

Piec w temp 190 stopni około 15-20 minut.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Entrant
  • Kanapki
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Pescetarian
  • Popołudniowa przekąska
  • Wegetariańskie
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Gulasz wieprzowy - jak zrobić?

    Gulasz wieprzowy - jak zrobić?

    1 godz 25 min Łatwy
  • Tradycyjne flaczki wołowe - flaki jak u mamy

    Tradycyjne flaczki wołowe - flaki jak u mamy

    1 godz 20 min Łatwy
  • Chłodnik z botwinki – jak u mamy!

    Chłodnik z botwinki – jak u mamy!

    3 godz 27 min Łatwy
  • Marchewka z groszkiem na maśle - jak zrobić?

    Marchewka z groszkiem na maśle - jak zrobić?

    50 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu