Sos BBQ z suszoną śliwką
30min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
5.16 g
Węglowodany
203.43 g
Tłuszcze
1.43 g
Wartość energetyczna
805.51 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
30 min
Krok 1
15 min
Suszone śliwki pokrój i zalej ½ szklanki wrzątku. Odstaw na kilkanaście minut aby zmiękły.
Krok 2
10 min
Połącz wszystkie składniki i zmiksuj blenderem na gładki sos.
Krok 3
5 min
Aby sos uzyskał głębszy smak, zagotuj go w rondlu.
Czyli polska odpowiedź na klasyczny amerykański sos BBQ. W naszej wersji użyliśmy suszonych śliwek, które dodadzą mu słodkości, a wędzony aromat zapewni dodatek wędzonej papryki w proszku.
Komentarze 0