Racuchy z cukrem
40min
Łatwy
1 opakowanie
500 ml
Mleko
4
Jajko
0.5 kostka
Drożdże
1 Płaska łyżka
Cukier
1 kg
Mąka pszenna
1 trochę
Olej
.
Wartości odżywcze
Białko
22.54 g
Węglowodany
98.1 g
Tłuszcze
8.75 g
Wartość energetyczna
531.48 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
40 min
Krok 1
5 min
Na początek do miski wlewamy ciepłe mleko i dodajemy drożdże, mieszamy aż drożdze się trochę rozpuszczą i zaczną rosnąć.
Krok 2
5 min
Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy (mąki na początek mniej, bo może będzie potrzebna mniejsza ilość).
Krok 3
2 min
Gdy już ciasto mamy wyrobione, na patelni rozgrzewamy olej.
Krok 4
25 min
Gdy olej jest gorący smażymy placki racuchów.
Krok 5
3 min
Na koniec wykładamy na talerze i posypujemy cukrem.
Masz ochotę na odrobinę słodyczy? Racuchy z cukrem z pewnością zaspokoją tę potrzebę. Rozsmakuj się w puszystym cieście drożdżowym doprawionym Cukrem wanilinowym WINIARY. Placki udekorowane są cukrem pudrem, dzięki czemu zyskają one aprobatę również najmłodszych domowników.
Komentarze 0