Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Na początek do miski wlewamy ciepłe mleko i dodajemy drożdże, mieszamy aż drożdze się trochę rozpuszczą i zaczną rosnąć.
Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy (mąki na początek mniej, bo może będzie potrzebna mniejsza ilość).
Gdy już ciasto mamy wyrobione, na patelni rozgrzewamy olej.
Gdy olej jest gorący smażymy placki racuchów.
Na koniec wykładamy na talerze i posypujemy cukrem.