Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Masz ochotę na odrobinę słodyczy? Racuchy z cukrem z pewnością zaspokoją tę potrzebę. Rozsmakuj się w puszystym cieście drożdżowym doprawionym Cukrem wanilinowym WINIARY. Placki udekorowane są cukrem pudrem, dzięki czemu zyskają one aprobatę również najmłodszych domowników.
Przygotowanie
40 min
Krok 1
5 min
Na początek do miski wlewamy ciepłe mleko i dodajemy drożdże, mieszamy aż drożdze się trochę rozpuszczą i zaczną rosnąć.
Krok 2
5 min
Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy (mąki na początek mniej, bo może będzie potrzebna mniejsza ilość).
Krok 3
2 min
Gdy już ciasto mamy wyrobione, na patelni rozgrzewamy olej.
Krok 4
25 min
Gdy olej jest gorący smażymy placki racuchów.
Krok 5
3 min
Na koniec wykładamy na talerze i posypujemy cukrem.
Krok 1
z
5
Na początek do miski wlewamy ciepłe mleko i dodajemy drożdże, mieszamy aż drożdze się trochę rozpuszczą i zaczną rosnąć.
Krok 2
z
5
Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy (mąki na początek mniej, bo może będzie potrzebna mniejsza ilość).
Krok 3
z
5
Gdy już ciasto mamy wyrobione, na patelni rozgrzewamy olej.
Krok 4
z
5
Gdy olej jest gorący smażymy placki racuchów.
Krok 5
z
5
Na koniec wykładamy na talerze i posypujemy cukrem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0