Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Deserowe finger food to idealne rozwiązanie dla wszystkich miłośników letnich smaków. Uwielbiasz wakacyjne owoce? Nie możesz się doczekać, aż w lesie pojawią się świeże jagody i jeżyny? Jesteś w stanie wspiąć się na sam szczyt drzewa, aby zerwać garść soczystych wiśni lub czereśni? W takim razie deserowe finger food to przepis właśnie dla Ciebie! Świeże owoce zalane smakowitą winogronową galaretką przezroczystą WINIARY zawładną podniebieniem każdego entuzjasty słodkich przekąsek. Sprawdź nasz przepis na deserowe finger food!
Przygotowanie
267 min
Krok 1
3 min
Do foremek włóż po kilka owoców.
Krok 2
5 min
Galaretkę rozpuść w 450 ml wrzącej wody.
Krok 3
15 min
Zostaw do ostygnięcia.
Krok 4
2 min
Jak ostygnie, zalej każdą porcję owoców w foremce około 25 ml galaretki.
Krok 5
240 min
Zostaw do zastygnięcia w lodówce na 4 godz.
Krok 6
2 min
Przed podaniem rozgrzej foremki w gorącej wodzie w dużej misce kuchennej lub w dużym garnku (przez około 10 sekund). Dzięki temu łatwiej będzie wyjmować żelki z foremek. Pamiętaj, by nie zalewać wodą galaretek!
Krok 1
z
6
Do foremek włóż po kilka owoców.
Krok 2
z
6
Galaretkę rozpuść w 450 ml wrzącej wody.
Krok 3
z
6
Zostaw do ostygnięcia.
Krok 4
z
6
Jak ostygnie, zalej każdą porcję owoców w foremce około 25 ml galaretki.
Krok 5
z
6
Zostaw do zastygnięcia w lodówce na 4 godz.
Krok 6
z
6
Przed podaniem rozgrzej foremki w gorącej wodzie w dużej misce kuchennej lub w dużym garnku (przez około 10 sekund). Dzięki temu łatwiej będzie wyjmować żelki z foremek. Pamiętaj, by nie zalewać wodą galaretek!
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0