Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jeśli zdarza ci się mieć ochotę na coś słodkiego, spróbuj nieco egzotycznego, słodkiego rarytasu. Smażone banany w cieście to przekąska, którą pokocha każdy, kto jej spróbuje. Banany obtaczamy w puszystym cieście kokosowym z dodatkiem cukru wanilinowego WINIARY, a następnie smażymy. Aby smażonym bananom w cieście dodać jeszcze więcej słodyczy, tuż przed podaniem udekoruj je roztopioną czekoladą.
Przygotowanie
24 min
Krok 1
10 min
Jajka, cukier i cukier waniliowy ubić mikserem na puszystą masę. Wlewać powoli mleko. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i kokos.
Krok 2
3 min
Banany pokroić na kawałki. Każdego banana pokroić na 3 części.
Krok 3
10 min
Kawałki bananów zanurzać w cieście i przy pomocy dwóch widelców wyciągnąć i smażyć na głębokim oleju do zarumienienia.
Krok 4
1 min
Gotowe kawałki posypać cukrem pudrem.
Krok 1
z
4
Jajka, cukier i cukier waniliowy ubić mikserem na puszystą masę. Wlewać powoli mleko. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i kokos.
Krok 2
z
4
Banany pokroić na kawałki. Każdego banana pokroić na 3 części.
Krok 3
z
4
Kawałki bananów zanurzać w cieście i przy pomocy dwóch widelców wyciągnąć i smażyć na głębokim oleju do zarumienienia.
Krok 4
z
4
Gotowe kawałki posypać cukrem pudrem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0