MyMenu IQ™
Zbilansuj swoje danie
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
Co to oznacza?
Doskonały bilans
Co to oznacza?
Now enjoy your meal!
Wstecz
Your Selection (1)
Pstrągi smażone w migdałach
26 min
Łatwy
Dodaj recipe
Wstecz
71 25.6g / 71%
9 7.8g / 9%
20 16.1g / 20%

Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?

Popraw bilans dania (0 - 44)
Doskonały bilans (70 - 100)
Prawidłowy bilans (45 - 69)

Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.

Nutritional Tips

Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?

Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Pstrągi smażone w migdałach

(0)
26 min
Łatwy
Autorem przepisu jest Winiary.pl

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2 
Pstrąg
1 
Cytryna
2  płaskich łyżek
Mąka pszenna
2 
Jajko
80  g
Migdały prażone
1  Płaska łyżka
Bułka tarta
5  płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
7.89 g
Wartość energetyczna
317.96 kcal
Tłuszcze
25.69 g
Białko
16.13 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pstrągi smażone w migdałach, to rewelacyjny pomysł na obiad, gdy chcesz zjeść coś smacznego, a jednocześnie zaskoczyć swoich bliskich czymś zupełnie nowym! Delikatna ryba w chrupiącej migdałowej panierce doprawiona Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY zrobi furorę na Twoim stole!

Przygotowanie

26 min
  • Krok 1

    10 min
    Pstrągi oczyść, wyfiletuj, skrop sokiem z połowy cytryny, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
  • Krok 2

    5 min
    Panieruj w mące, jajkach i płatkach migdałowych wymieszanych z bułką tartą.
  • Krok 3

    10 min
    Smaż na rumiano na oliwie rozgrzanej na patelni.
  • Krok 4

    1 min
    Podawaj od razu po przygotowaniu udekorowane koperkiem.
Pstrągi smażone w migdałach

Krok 1 z 4

Pstrągi oczyść, wyfiletuj, skrop sokiem z połowy cytryny, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.

Pstrągi smażone w migdałach

Krok 2 z 4

Panieruj w mące, jajkach i płatkach migdałowych wymieszanych z bułką tartą.

Pstrągi smażone w migdałach

Krok 3 z 4

Smaż na rumiano na oliwie rozgrzanej na patelni.

Pstrągi smażone w migdałach

Krok 4 z 4

Podawaj od razu po przygotowaniu udekorowane koperkiem.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite