Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pstrągi z porem

0
56min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Winiary.pl
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

200  ml
Śmietana 12%
200  g
Por (biała część)
2  łyżek
Masło
300  g
Pstrąg
100  g
Ser żółty
trochę
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
24.63 g
Węglowodany
9.88 g
Tłuszcze
23.09 g
Wartość energetyczna
364.38 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

56 min
Krok 1
10 min
POMYSŁ NA... wymieszaj ze śmietanką i 50 ml wody, zagotuj.
Krok 2
10 min
Pory oczyść, pokrój w krążki, podduś na maśle, dopraw solą i połącz z przygotowanym POMYSŁEM NA....
Krok 3
10 min
Filety przekrój na porcje, ułóż w naczyniu do zapiekania i na każdym połóż porcję kremu porowego, posyp serem.
Krok 4
25 min
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na 25 minut.
Krok 5
1 min
Podawaj z warzywami ugotowanymi na parze.
Pstrągi z porem

Krok 1 z 5

POMYSŁ NA... wymieszaj ze śmietanką i 50 ml wody, zagotuj.

Pstrągi z porem

Krok 2 z 5

Pory oczyść, pokrój w krążki, podduś na maśle, dopraw solą i połącz z przygotowanym POMYSŁEM NA....

Pstrągi z porem

Krok 3 z 5

Filety przekrój na porcje, ułóż w naczyniu do zapiekania i na każdym połóż porcję kremu porowego, posyp serem.

Pstrągi z porem

Krok 4 z 5

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na 25 minut.

Pstrągi z porem

Krok 5 z 5

Podawaj z warzywami ugotowanymi na parze.

Jak upiec pstrąga? Pstrągi najczęściej obtaczamy w ulubionej marynacie i grillujemy, ale dziś proponujemy pstrąga zapiekanego pod kremowym sosem z dodatkiem pora. Pstrąg z piekarnika nie ustępuje smakowi i aromatowi pstrąga z grilla. Mięso ryby jest delikatne i rozpływające się w ustach, intensywnie koperkowy sos doskonale harmonizuje się z pstrągiem i porem doprawionym solą i podduszonym na maśle. Palce lizać! I co najlepsze – pysznego pstrąga z piekarnika zjesz o każdej porze roku! Wystarczy sięgnąć po WINIARY POMYSŁ NA… Rybę w sosie śmietanowo-koperkowym!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

50 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
50 ze 100
Prawidłowy bilans
Twoje danie jest prawidłowo zbilansowane
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
24.6g / 28%
Węglowodany
9.9g / 11%
Tłuszcze
23.1g / 61%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika