Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pstrągi z porem
Dodaj do CookBook

Pstrągi z porem

(0)
56 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
WINIARY POMYSŁ NA… rybę w sosie śmietanowo-koperkowym
200  ml
Śmietana 12%
200  g
Por (biała część)
2  łyżek
Masło
300  g
Pstrąg
100  g
Ser żółty
trochę
Sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
9.9 g
Wartość energetyczna
364.4 kcal
Tłuszcze
23.1 g
Białko
24.6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Jak upiec pstrąga? Pstrągi najczęściej obtaczamy w ulubionej marynacie i grillujemy, ale dziś proponujemy pstrąga zapiekanego pod kremowym sosem z dodatkiem pora. Pstrąg z piekarnika nie ustępuje smakowi i aromatowi pstrąga z grilla. Mięso ryby jest delikatne i rozpływające się w ustach, intensywnie koperkowy sos doskonale harmonizuje się z pstrągiem i porem doprawionym solą i podduszonym na maśle. Palce lizać! I co najlepsze – pysznego pstrąga z piekarnika zjesz o każdej porze roku! Wystarczy sięgnąć po WINIARY POMYSŁ NA… Rybę w sosie śmietanowo-koperkowym!

Przygotowanie

56 min
  • Krok 1

    10 min
    POMYSŁ NA... wymieszaj ze śmietanką i 50 ml wody, zagotuj.
  • Krok 2

    10 min
    Pory oczyść, pokrój w krążki, podduś na maśle, dopraw solą i połącz z przygotowanym POMYSŁEM NA....
  • Krok 3

    10 min
    Filety przekrój na porcje, ułóż w naczyniu do zapiekania i na każdym połóż porcję kremu porowego, posyp serem.
  • Krok 4

    25 min
    Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na 25 minut.
  • Krok 5

    1 min
    Podawaj z warzywami ugotowanymi na parze.
Pstrągi z porem

Krok 1 z 5

POMYSŁ NA... wymieszaj ze śmietanką i 50 ml wody, zagotuj.

Pstrągi z porem

Krok 2 z 5

Pory oczyść, pokrój w krążki, podduś na maśle, dopraw solą i połącz z przygotowanym POMYSŁEM NA....

Pstrągi z porem

Krok 3 z 5

Filety przekrój na porcje, ułóż w naczyniu do zapiekania i na każdym połóż porcję kremu porowego, posyp serem.

Pstrągi z porem

Krok 4 z 5

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na 25 minut.

Pstrągi z porem

Krok 5 z 5

Podawaj z warzywami ugotowanymi na parze.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Karnawał
  • Niski poziom cukru
  • Śmietana
  • Uroczystość
  • Źródło białka
  • Z rybą

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Krokiety z wędzonym pstrągiem, suszonymi pomidorami, śliwką, kaszą jaglaną i Majonezem WINIARY

    Krokiety z wędzonym pstrągiem, suszonymi pomidorami, śliwką, kaszą jaglaną i Majonezem WINIARY

    42 min Łatwy
  • Pstrągi smażone w migdałach

    Pstrągi smażone w migdałach

    26 min Łatwy
  • Kartoflanka z prawdziwkami i wędzonym pstrągiem

    Kartoflanka z prawdziwkami i wędzonym pstrągiem

    42 min Łatwy
  • Holenderska sałatka z wędzonym pstrągiem w makaronowych muszlach

    Holenderska sałatka z wędzonym pstrągiem w makaronowych muszlach

    45 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu