Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pstrągi z porem

0
56 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

200 ml
Śmietana 12%
200 g
Por (biała część)
2 łyżek
Masło
300 g
Pstrąg
100 g
Ser żółty
1 trochę
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
9.88 g
Wartość energetyczna
364.38 kcal
Tłuszcze
23.09 g
Białko
24.63 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

56 min
Krok 1
10 min
POMYSŁ NA... wymieszaj ze śmietanką i 50 ml wody, zagotuj.
Krok 2
10 min
Pory oczyść, pokrój w krążki, podduś na maśle, dopraw solą i połącz z przygotowanym POMYSŁEM NA....
Krok 3
10 min
Filety przekrój na porcje, ułóż w naczyniu do zapiekania i na każdym połóż porcję kremu porowego, posyp serem.
Krok 4
25 min
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na 25 minut.
Krok 5
1 min
Podawaj z warzywami ugotowanymi na parze.
Pstrągi z porem

Krok 1 z 5

POMYSŁ NA... wymieszaj ze śmietanką i 50 ml wody, zagotuj.

Pstrągi z porem

Krok 2 z 5

Pory oczyść, pokrój w krążki, podduś na maśle, dopraw solą i połącz z przygotowanym POMYSŁEM NA....

Pstrągi z porem

Krok 3 z 5

Filety przekrój na porcje, ułóż w naczyniu do zapiekania i na każdym połóż porcję kremu porowego, posyp serem.

Pstrągi z porem

Krok 4 z 5

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na 25 minut.

Pstrągi z porem

Krok 5 z 5

Podawaj z warzywami ugotowanymi na parze.

Jak upiec pstrąga? Pstrągi najczęściej obtaczamy w ulubionej marynacie i grillujemy, ale dziś proponujemy pstrąga zapiekanego pod kremowym sosem z dodatkiem pora. Pstrąg z piekarnika nie ustępuje smakowi i aromatowi pstrąga z grilla. Mięso ryby jest delikatne i rozpływające się w ustach, intensywnie koperkowy sos doskonale harmonizuje się z pstrągiem i porem doprawionym solą i podduszonym na maśle. Palce lizać! I co najlepsze – pysznego pstrąga z piekarnika zjesz o każdej porze roku! Wystarczy sięgnąć po WINIARY POMYSŁ NA… Rybę w sosie śmietanowo-koperkowym!



Spróbuj także z sosem bretońskim na Kremowej Bazie do jasnych sosów WINIARY >>
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika