Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Smażone suszone grzyby

0
745 min
Łatwy

Składniki

-
1 porcja
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 g
Suszone grzyby
1 trochę
Oliwa z oliwek
1 trochę
Mąka pszenna

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
7.65 g
Wartość energetyczna
440.84 kcal
Węglowodany
59.3 g
Białko
34.68 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

745 min
Krok 1
1 min
UWAGA! NIE PODAJĘ ILOŚCI PORCJI BO W TYM PRZEPISIE TO JEST CAŁKOWICIE NIEPOTRZEBNE - TO TYLKO ZALEŻY OD PRZYGOTOWUJĄCEGO POTRAWĘ.
Krok 2
695 min
Suszone kapelusze grzybów namoczyć, dzień przed gotowaniem.
Krok 3
15 min
Następnego dnia odcedzić i gotować (10-15 minut) z dodatkiem ziarenek smaku.
Krok 4
3 min
Po ugotowaniu grzyby należy odcedzić, ale tak żeby już nie było na nich przypraw z "ziarenek smaku”.
Krok 5
30 min
Odsączone grzyby obtoczyć w mące i smażyć na oleju (tylko do lekko złotego koloru).Najlepiej smakują na ciepło, ale i zimne są wyborne.
Krok 6
1 min
Podawać z pieczywem
Smażone suszone grzyby

Krok 1 z 6

UWAGA! NIE PODAJĘ ILOŚCI PORCJI BO W TYM PRZEPISIE TO JEST CAŁKOWICIE NIEPOTRZEBNE - TO TYLKO ZALEŻY OD PRZYGOTOWUJĄCEGO POTRAWĘ.

Smażone suszone grzyby

Krok 2 z 6

Suszone kapelusze grzybów namoczyć, dzień przed gotowaniem.

Smażone suszone grzyby

Krok 3 z 6

Następnego dnia odcedzić i gotować (10-15 minut) z dodatkiem ziarenek smaku.

Smażone suszone grzyby

Krok 4 z 6

Po ugotowaniu grzyby należy odcedzić, ale tak żeby już nie było na nich przypraw z "ziarenek smaku”.

Smażone suszone grzyby

Krok 5 z 6

Odsączone grzyby obtoczyć w mące i smażyć na oleju (tylko do lekko złotego koloru).Najlepiej smakują na ciepło, ale i zimne są wyborne.

Smażone suszone grzyby

Krok 6 z 6

Podawać z pieczywem

Smażone suszone grzyby to propozycja idealna na kolację. Najlepiej będą smakować podane ze świeżym pieczywem. Przed smażeniem, gotujemy grzyby z dodatkiem ziarenek smaku WINIARY, dzięki czemu zyskają nowe nuty smakowe i będą jeszcze pyszniejsze. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika