Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Smażone suszone grzyby

0
745min
Łatwy

Składniki

-
1 porcja
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 g
Suszone grzyby
1 trochę
Olej
1 trochę
Mąka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
34.68 g
Węglowodany
59.3 g
Tłuszcze
7.65 g
Wartość energetyczna
440.84 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

745 min
Krok 1
1 min
UWAGA! NIE PODAJĘ ILOŚCI PORCJI BO W TYM PRZEPISIE TO JEST CAŁKOWICIE NIEPOTRZEBNE - TO TYLKO ZALEŻY OD PRZYGOTOWUJĄCEGO POTRAWĘ.
Krok 2
695 min
Suszone kapelusze grzybów namoczyć, dzień przed gotowaniem.
Krok 3
15 min
Następnego dnia odcedzić i gotować (10-15 minut) z dodatkiem ziarenek smaku.
Krok 4
3 min
Po ugotowaniu grzyby należy odcedzić, ale tak żeby już nie było na nich przypraw z "ziarenek smaku”.
Krok 5
30 min
Odsączone grzyby obtoczyć w mące i smażyć na oleju (tylko do lekko złotego koloru).Najlepiej smakują na ciepło, ale i zimne są wyborne.
Krok 6
1 min
Podawać z pieczywem
Smażone suszone grzyby

Krok 1 z 6

UWAGA! NIE PODAJĘ ILOŚCI PORCJI BO W TYM PRZEPISIE TO JEST CAŁKOWICIE NIEPOTRZEBNE - TO TYLKO ZALEŻY OD PRZYGOTOWUJĄCEGO POTRAWĘ.

Smażone suszone grzyby

Krok 2 z 6

Suszone kapelusze grzybów namoczyć, dzień przed gotowaniem.

Smażone suszone grzyby

Krok 3 z 6

Następnego dnia odcedzić i gotować (10-15 minut) z dodatkiem ziarenek smaku.

Smażone suszone grzyby

Krok 4 z 6

Po ugotowaniu grzyby należy odcedzić, ale tak żeby już nie było na nich przypraw z "ziarenek smaku”.

Smażone suszone grzyby

Krok 5 z 6

Odsączone grzyby obtoczyć w mące i smażyć na oleju (tylko do lekko złotego koloru).Najlepiej smakują na ciepło, ale i zimne są wyborne.

Smażone suszone grzyby

Krok 6 z 6

Podawać z pieczywem

Smażone suszone grzyby to propozycja idealna na kolację. Najlepiej będą smakować podane ze świeżym pieczywem. Przed smażeniem, gotujemy grzyby z dodatkiem ziarenek smaku WINIARY, dzięki czemu zyskają nowe nuty smakowe i będą jeszcze pyszniejsze. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

50 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
50 ze 100
Prawidłowy bilans
Twoje danie jest prawidłowo zbilansowane
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

A balanced menu provides a wealth of products from various food groups and key nutrients.

MyMenu IQ ™ generates a nutritional score based on the energy value and nutrients in the menu and their contribution to achieving nutritional recommendations based on a 2,000 kcal daily diet for the average adult.

MyMenu IQ ™ will help you create a balanced menu on a scale from 0 to 100, with particular emphasis on the main meal.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
34.7g / 31%
Węglowodany
59.3g / 53%
Tłuszcze
7.7g / 16%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika