Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Naleśniki z serem

0
45 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3 
Jajko
2 szklanek
Mąka
1 szklanka
Mleko
1 szklanka
Woda
4 łyżek
Olej
1 szczypta
Sól
300 g
Twaróg
1 szklanka
Cukier
4 łyżek
Mleko
1 paczka
Cukier wanilinowy WINIARY

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
45.09 g
Białko
45.15 g
Węglowodany
246.53 g
Wartość energetyczna
1568.69 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

45 min
Krok 1
10 min
Wszystkie składniki połącz ze sobą i zmiksuj mikserem.
Krok 2
20 min
Smaż naleśniki na suchej, gorącej patelni.
Krok 3
10 min
Przygotuj farsz twarogowy: utrzyj twaróg z cukrem, Cukrem wanilinowym WINIARY oraz mlekiem dla uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Krok 4
5 min
Naleśniki smaruj masą twarogową.
Naleśniki z serem

Krok 1 z 4

Wszystkie składniki połącz ze sobą i zmiksuj mikserem.

Naleśniki z serem

Krok 2 z 4

Smaż naleśniki na suchej, gorącej patelni.

Naleśniki z serem

Krok 3 z 4

Przygotuj farsz twarogowy: utrzyj twaróg z cukrem, Cukrem wanilinowym WINIARY oraz mlekiem dla uzyskania odpowiedniej konsystencji.

Naleśniki z serem

Krok 4 z 4

Naleśniki smaruj masą twarogową.

Choć naleśniki to jeden z najprostszych przepisów i danie, które znają chyba wszyscy, w każdym domu czy restauracji mogą smakować nieco inaczej. Wszystko przez to, że do bazowego ciasta można dodawać rozmaite składniki, takie jak np. kefir czy otręby. Placek byłby jednak niczym bez odpowiedniego nadzienia. Nasza propozycja to słodki farsz twarogowy, choć naleśniki możesz podawać też w wersji wytrawnej.

Trudno dziwić się temu, że naleśniki w najrozmaitszych wersjach są hitem w polskich domach. Ich przygotowanie nie wymaga dużych zdolności kulinarnych, a do tego usmażenie naleśników nie zajmuje dużo czasu. Dzięki temu na bazie naleśników łatwo przygotować zarówno deser, przystawkę, jak i danie główne, w zależności od tego, co akurat nam w duszy gra. Pewne jest to, że naleśniki stanowią przysmak dla dzieci i niejednego dorosłego!

Mleko, wodę, jajka, sól, mąkę i olej połącz ze sobą. Ciasto powinno mieć dość gęstą konsystencję. Usmaż naleśniki. Żeby wykonać farsz, utrzyj twaróg z cukrem, Cukrem wanilinowym WINIARY i mlekiem, aż powstanie kremowa masa. Każdy naleśnik posmaruj twarożkiem i zawiń w kopertę lub rulon. Danie możesz udekorować wedle własnego uznania – świetnie sprawdzą się świeże owoce lub dżem albo konfitura.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika