Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Torcik truskawkowy

0
70 min
Łatwy

Składniki

-
12 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Biszkopt
600 g
Serek homogenizowany
500 g
Truskawki

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
5.01 g
Białko
6.64 g
Wartość energetyczna
163.31 kcal
Węglowodany
16.59 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

70 min
Krok 1
5 min
Dno tortownicy (średnica ok 21 cm) wyłóż biszkoptami.
Krok 2
10 min
Truskawki oczyść, ułóż na biszkoptach.
Krok 3
20 min
Dwa opakowania galaretki rozpuść w 500 ml gorącej wody, przestudź. Serek homogenizowany połącz z lekko tężejącą galaretką.
Krok 4
30 min
Masę przełóż do tortownicy. Wstaw do lodówki na około 30 minut.
Krok 5
5 min
Tort podawaj udekorowany truskawkami.
Torcik truskawkowy

Krok 1 z 5

Dno tortownicy (średnica ok 21 cm) wyłóż biszkoptami.

Torcik truskawkowy

Krok 2 z 5

Truskawki oczyść, ułóż na biszkoptach.

Torcik truskawkowy

Krok 3 z 5

Dwa opakowania galaretki rozpuść w 500 ml gorącej wody, przestudź. Serek homogenizowany połącz z lekko tężejącą galaretką.

Torcik truskawkowy

Krok 4 z 5

Masę przełóż do tortownicy. Wstaw do lodówki na około 30 minut.

Torcik truskawkowy

Krok 5 z 5

Tort podawaj udekorowany truskawkami.

Jeśli myślisz, że samodzielne przygotowanie tortu w domu jest trudne, jesteś w błędzie! Przepyszny truskawkowo-serowy torcik bez pieczenia to przepis na deser, z którym poradzi sobie każdy, nawet niedoświadczony cukiernik i początkujący kucharz. Jedyne, czego potrzeba do jego wykonania to kilka prostych składników i nieco czasu na przygotowanie.



Sezon letni to doskonały moment na przygotowanie tego specjału. Wykorzystaj do niego świeże truskawki! Jedną z jego zalet jest niski stopień trudności i niewielka ilość czasu, jaką trzeba poświęcić. Na dnie tortownicy wyłóż biszkopty. Oczyszczone truskawki ułóż na biszkoptach. Następnie rozpuść dwa opakowania Galaretki Truskawkowy Smak WINIARY w 500 ml gorącej wody i odstaw do przestudzenia.



Kiedy galaretka ostygnie, połącz ją z serkiem homogenizowanym. Możesz wybrać serek o smaku waniliowym albo truskawkowym. Tak uzyskaną masę przełóż do tortownicy i wstaw do lodówki na kolejne pół godziny. Gotowy torcik podawaj udekorowany truskawkami.



Jego zaletą jest brak konieczności pieczenia, co czyni z niego doskonały pomysł na deser w upalne dni. Jest szybki i łatwy w przygotowaniu, a przy tym składa się z bardzo prostych, łatwo dostępnych składników. Docenią go nie tylko miłośnicy truskawek, ale każdy, kto lubi domowe desery. Jeśli masz ochotę, możesz poeksperymentować i truskawki zastąpić innymi owocami sezonowymi, np. borówkami, i zmienić smak galaretki.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika