Torcik morelowy
155min
Łatwy
125 g
Masło
1 szklanka
Cukier
3
Żółtko
1 kg
Twaróg sernikowy
250 g
Morele
.
Wartości odżywcze
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
155 min
Krok 1
10 min
Jedną galaretkę rozpuść w 250 ml wody. Pozostałe dwie w 3 szklankach wody. Galaretki pozostawić do ostygnięcia.
Krok 2
10 min
Masło lub margarynę utrzyj z cukrem i żółtkami, następnie dodaj ser i gęstniejącą pierwszą Galaretkę, dokładnie ucierając.
Krok 3
5 min
Przełóż do tortownicy, wstaw do lodówki do stężenia.
Krok 4
10 min
Morele przekrój na połowę, usuń pestki. Morele połóż na masie serowej i zalej pozostałą galaretką.
Krok 5
1 min
Ponownie wstawić do lodówki do stężenia.
Torcik morelowy skutecznie ochłodzi (i osłodzi) nas w upalne dni! Zwłaszcza, że przygotowujemy go z soczystych i słodkich moreli - układamy je na gęstej masie serowej, a następnie zalewamy Galaretką brzoskwiniowy smak WINIARY i pozostawiamy torcik morelowy w lodówce tak, by całość stężała. Torcik morelowy podajemy w formie trójkątnych kawałków, a zajadamy go na drugi dzień po przyrządzeniu – wtedy smakuje najlepiej!
Komentarze 0