Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Torcik morelowy

0
155 min
Łatwy

Składniki

-
16 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

125 g
Masło
1 szklanka
Cukier
3 
Żółtko
1 kg
Twaróg sernikowy
250 g
Morele

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

155 min
Krok 1
10 min
Jedną galaretkę rozpuść w 250 ml wody. Pozostałe dwie w 3 szklankach wody. Galaretki pozostawić do ostygnięcia.
Krok 2
10 min
Masło lub margarynę utrzyj z cukrem i żółtkami, następnie dodaj ser i gęstniejącą pierwszą Galaretkę, dokładnie ucierając.
Krok 3
5 min
Przełóż do tortownicy, wstaw do lodówki do stężenia.
Krok 4
10 min
Morele przekrój na połowę, usuń pestki. Morele połóż na masie serowej i zalej pozostałą galaretką.
Krok 5
1 min
Ponownie wstawić do lodówki do stężenia.
Torcik morelowy

Krok 1 z 5

Jedną galaretkę rozpuść w 250 ml wody. Pozostałe dwie w 3 szklankach wody. Galaretki pozostawić do ostygnięcia.

Torcik morelowy

Krok 2 z 5

Masło lub margarynę utrzyj z cukrem i żółtkami, następnie dodaj ser i gęstniejącą pierwszą Galaretkę, dokładnie ucierając.

Torcik morelowy

Krok 3 z 5

Przełóż do tortownicy, wstaw do lodówki do stężenia.

Torcik morelowy

Krok 4 z 5

Morele przekrój na połowę, usuń pestki. Morele połóż na masie serowej i zalej pozostałą galaretką.

Torcik morelowy

Krok 5 z 5

Ponownie wstawić do lodówki do stężenia.

Torcik morelowy skutecznie ochłodzi (i osłodzi) nas w upalne dni! Zwłaszcza, że przygotowujemy go z soczystych i słodkich moreli - układamy je na gęstej masie serowej, a następnie zalewamy Galaretką brzoskwiniowy smak WINIARY i pozostawiamy torcik morelowy w lodówce tak, by całość stężała. Torcik morelowy podajemy w formie trójkątnych kawałków, a zajadamy go na drugi dzień po przyrządzeniu – wtedy smakuje najlepiej!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika