Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Szarlotka na biszkopcie z bitą śmietaną

0
60 min
Łatwy

Składniki

-
24 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

5 
Jajko
5 łyżek
Cukier
5 łyżek
Mąka pszenna
1 kg
Jabłka
2 szklanek
Woda
0.5 szklanka
Cukier cynamonowy
0.5 szklanka
Cukier
50 g
Margaryna
3 łyżeczek
Żelatyna
500 ml
Śmietanka Kremówka
3 łyżek
Cukier puder
0.5 łyżeczka
Ekstrakt waniliowy
60 ml
Woda

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
154.58 kcal
Węglowodany
15.33 g
Białko
2.52 g
Tłuszcze
8.59 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

60 min
Krok 1
15 min
Biszkopt: białka ubić na sztywno z szczyptą soli. Dodawać po łyżce cukru i żółtku na przemian cały czas ubijając. Ubijać tak długo, aż masa będzie sztywna. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodawać porcjami do masy jajecznej i delikatnie wymieszać drewnianą łyżką.
Krok 2
20 min
Wylać na blachę 34x24 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 170 stopniach około 20 minut.
Krok 3
15 min
Masa jabłkowa: jabłka obrać z skórki wydrążyć gniazda nasienne, przekroić na 4 części i pokroić w cieniutkie plasterki. Do jabłek wlać 1 szklankę wody, dodać cukry, margarynę i gotować do miękkości jabłek. Budynie rozmieszać w szklance zimnej wody wlać do jabłek, zagotować i gorące wylać na zimny biszkopt.
Krok 4
10 min
Bita śmietana: zimną kremówkę ubić na sztywno, dodać cukier puder, esencję waniliową i zmiksować. Żelatynę rozpuścić w wodzie i letnią wlać do ubitej śmietany, zmiksować. Bitą śmietaną udekorować zimne jabłka. Przed podanie oprószyć przyprawą do kawy i deserów.
Szarlotka na biszkopcie z bitą śmietaną

Krok 1 z 4

Składniki: Proszek do pieczenia Winiary, Jajko, Cukier, Mąka pszenna

Biszkopt: białka ubić na sztywno z szczyptą soli. Dodawać po łyżce cukru i żółtku na przemian cały czas ubijając. Ubijać tak długo, aż masa będzie sztywna. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodawać porcjami do masy jajecznej i delikatnie wymieszać drewnianą łyżką.

Szarlotka na biszkopcie z bitą śmietaną

Krok 2 z 4

Wylać na blachę 34x24 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 170 stopniach około 20 minut.

Szarlotka na biszkopcie z bitą śmietaną

Krok 3 z 4

Składniki: Budyń o smaku śmietankowym WINIARY, Jabłka, Woda, Cukier cynamonowy, Cukier, Margaryna

Masa jabłkowa: jabłka obrać z skórki wydrążyć gniazda nasienne, przekroić na 4 części i pokroić w cieniutkie plasterki. Do jabłek wlać 1 szklankę wody, dodać cukry, margarynę i gotować do miękkości jabłek. Budynie rozmieszać w szklance zimnej wody wlać do jabłek, zagotować i gorące wylać na zimny biszkopt.

Szarlotka na biszkopcie z bitą śmietaną

Krok 4 z 4

Składniki: Żelatyna, Śmietanka Kremówka, Cukier puder, Ekstrakt waniliowy, Woda

Bita śmietana: zimną kremówkę ubić na sztywno, dodać cukier puder, esencję waniliową i zmiksować. Żelatynę rozpuścić w wodzie i letnią wlać do ubitej śmietany, zmiksować. Bitą śmietaną udekorować zimne jabłka. Przed podanie oprószyć przyprawą do kawy i deserów.

Szarlotka z bitą śmietaną to klasyczny deser, który jednak zawsze można odkryć na nowo. Nasz przepis Wam w tym pomoże! Dzięki budyniowi śmietankowemu WINIARY, znany przysmak zyskuje nową wartość. Jednak nie tylko on jest sekretem tego wspaniałego smaku. Sprawdźcie sami! Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika