Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pyszne i puszyste racuchy. Można je podać jako obiad na słodko lub jako deser. Polecam przepis !
Przygotowanie
56 min
Krok 1
10 min
Żółtko oddzielić od białka. Białko ubić na pianę.
Krok 2
10 min
Kefir wymieszać z żółtkiem, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz budyniem. Całość zmiksować.
Krok 3
15 min
Odstawić na 15 minut do lodówki.
Krok 4
3 min
Następnie dodać cukier oraz pianę z białka i całość delikatnie wymieszać.
Krok 5
2 min
Banana obrać i pokroić na cienkie plasterki. Dodać do ciasta i wymieszać.
Krok 5
15 min
Na rozgrzany olej nakładać łyżką porcję ciasta i smażyć z obu stron.
Krok 6
1 min
Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Krok 1
z
7
Żółtko oddzielić od białka. Białko ubić na pianę.
Krok 2
z
7
Kefir wymieszać z żółtkiem, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz budyniem. Całość zmiksować.
Krok 3
z
7
Odstawić na 15 minut do lodówki.
Krok 4
z
7
Następnie dodać cukier oraz pianę z białka i całość delikatnie wymieszać.
Krok 5
z
7
Banana obrać i pokroić na cienkie plasterki. Dodać do ciasta i wymieszać.
Krok 5
z
7
Na rozgrzany olej nakładać łyżką porcję ciasta i smażyć z obu stron.
Krok 6
z
7
Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0