Racuchy czekoladowe z bananem
56min
Łatwy
1 szklanka
Mąka pszenna
1
Jajko
1 szklanka
Kefir
1 opakowanie
1 łyżeczka
Proszek do pieczenia
2 łyżek
Cukier
1
Banany
1 trochę
Olej
1 trochę
Cukier puder
.
Wartości odżywcze
Białko
16.87 g
Węglowodany
85.73 g
Tłuszcze
11.42 g
Wartość energetyczna
562.71 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
56 min
Krok 1
10 min
Żółtko oddzielić od białka. Białko ubić na pianę.
Krok 2
10 min
Kefir wymieszać z żółtkiem, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz budyniem. Całość zmiksować.
Krok 3
15 min
Odstawić na 15 minut do lodówki.
Krok 4
3 min
Następnie dodać cukier oraz pianę z białka i całość delikatnie wymieszać.
Krok 5
2 min
Banana obrać i pokroić na cienkie plasterki. Dodać do ciasta i wymieszać.
Krok 5
15 min
Na rozgrzany olej nakładać łyżką porcję ciasta i smażyć z obu stron.
Krok 6
1 min
Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Pyszne i puszyste racuchy. Można je podać jako obiad na słodko lub jako deser. Polecam przepis !
Komentarze 0