Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Racuchy czekoladowe z bananem

0
56 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 szklanka
Mąka pszenna
1 
Jajko
1 szklanka
Kefir
1 łyżeczka
Proszek do pieczenia
2 łyżek
Cukier
1 
Banany
1 trochę
Olej
1 trochę
Cukier puder

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
16.87 g
Tłuszcze
16.41 g
Wartość energetyczna
562.71 kcal
Węglowodany
80.74 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

56 min
Krok 1
10 min
Żółtko oddzielić od białka. Białko ubić na pianę.
Krok 2
10 min
Kefir wymieszać z żółtkiem, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz budyniem. Całość zmiksować.
Krok 3
15 min
Odstawić na 15 minut do lodówki.
Krok 4
3 min
Następnie dodać cukier oraz pianę z białka i całość delikatnie wymieszać.
Krok 5
2 min
Banana obrać i pokroić na cienkie plasterki. Dodać do ciasta i wymieszać.
Krok 5
15 min
Na rozgrzany olej nakładać łyżką porcję ciasta i smażyć z obu stron.
Krok 6
1 min
Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Racuchy czekoladowe z bananem

Krok 1 z 7

Żółtko oddzielić od białka. Białko ubić na pianę.

Racuchy czekoladowe z bananem

Krok 2 z 7

Kefir wymieszać z żółtkiem, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz budyniem. Całość zmiksować.

Racuchy czekoladowe z bananem

Krok 3 z 7

Odstawić na 15 minut do lodówki.

Racuchy czekoladowe z bananem

Krok 4 z 7

Następnie dodać cukier oraz pianę z białka i całość delikatnie wymieszać.

Racuchy czekoladowe z bananem

Krok 5 z 7

Banana obrać i pokroić na cienkie plasterki. Dodać do ciasta i wymieszać.

Racuchy czekoladowe z bananem

Krok 5 z 7

Na rozgrzany olej nakładać łyżką porcję ciasta i smażyć z obu stron.

Racuchy czekoladowe z bananem

Krok 6 z 7

Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Pyszne i puszyste racuchy. Można je podać jako obiad na słodko lub jako deser. Polecam przepis !
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika