Delikatne racuchy
71min
Łatwy
2 łyżeczek
300 ml
Mleko
3 dag
Masło
2
Jajko
23 dag
Mąka pszenna pełnoziarnista
2 łyżek
Cukier
1 szczypta
Sól
1 trochę
Olej
2 łyżek
Miód
70 g
Truskawki
.
Wartości odżywcze
Białko
11.02 g
Węglowodany
49.6 g
Tłuszcze
12.49 g
Wartość energetyczna
339.85 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
71 min
Krok 1
15 min
Masło roztopić i ostudzić.
Krok 2
10 min
Jajka z cukrem zmiksować na puszystą masę. Dodać esencję waniliową, sól, mleko, zimne masło oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
Krok 3
5 min
Wszystko zmiksować na najwolniejszych obrotach.
Krok 4
30 min
Odstawić ciasto na 30 minut.
Krok 5
10 min
Smażyć racuchy na niewielkiej ilości oleju z dwóch stron.
Krok 6
1 min
Podajemy w zależności od ulubionych dodatków (miód,cukier puder,truskawki itp.).
Jednym z ulubionych dań wszystkich dzieci są naleśniki i delikatne racuchy! Oto przepis na słodki i smaczny obiad z racuchami w roli głównej. Swoją puszystość racuchy zawdzięczają dodaniu do ciasta odrobiny Proszku do pieczenia WINIARY. Delikatne racuchy wspaniale smakują z sezonowymi owocami, bitą śmietaną lub kwaskowatą konfiturą.
Komentarze 0