Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jednym z ulubionych dań wszystkich dzieci są naleśniki i delikatne racuchy! Oto przepis na słodki i smaczny obiad z racuchami w roli głównej. Swoją puszystość racuchy zawdzięczają dodaniu do ciasta odrobiny Proszku do pieczenia WINIARY. Delikatne racuchy wspaniale smakują z sezonowymi owocami, bitą śmietaną lub kwaskowatą konfiturą.
Przygotowanie
71 min
Krok 1
15 min
Masło roztopić i ostudzić.
Krok 2
10 min
Jajka z cukrem zmiksować na puszystą masę. Dodać esencję waniliową, sól, mleko, zimne masło oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
Krok 3
5 min
Wszystko zmiksować na najwolniejszych obrotach.
Krok 4
30 min
Odstawić ciasto na 30 minut.
Krok 5
10 min
Smażyć racuchy na niewielkiej ilości oleju z dwóch stron.
Krok 6
1 min
Podajemy w zależności od ulubionych dodatków (miód,cukier puder,truskawki itp.).
Krok 1
z
6
Masło roztopić i ostudzić.
Krok 2
z
6
Jajka z cukrem zmiksować na puszystą masę. Dodać esencję waniliową, sól, mleko, zimne masło oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
Krok 3
z
6
Wszystko zmiksować na najwolniejszych obrotach.
Krok 4
z
6
Odstawić ciasto na 30 minut.
Krok 5
z
6
Smażyć racuchy na niewielkiej ilości oleju z dwóch stron.
Krok 6
z
6
Podajemy w zależności od ulubionych dodatków (miód,cukier puder,truskawki itp.).
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0