Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Zupy
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na pomidory
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
  • Kontakt
Pieczone racuchy z chałki

Pieczone racuchy z chałki

(1)
46min
Średni
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Warianty przepisu

  • /
    Klasyczny
  • /
    Z twistem
  • /
    Dobry dla dzieci
  • /
    Wegetariański
  • /
    Z twistem
  • /
    Dobry dla dzieci

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1 
Chałka
3 
Jajko
1  szklanka
Mleko krowie lub dowolne roślinne
2  łyżek
Cukier puder
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
15.15 g
Węglowodany
47.66 g
Tłuszcze
13.97 g
Wartość energetyczna
378.17 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przekąska ma dużo białka i witaminy E, które są potrzebne podczas jesienno-zimowych dni, aby uniknąć przeziębień. Zawiera także wapń, fosfor, żelazo i cynk potrzebne do budowy kości i układu krwionośnego. Pieczone racuchy z chałki to wspaniała propozycja na każdy dzień!

Przygotowanie

46 min
  • Krok 1

    5 min
    Chałkę pokrój na półtoracentymetrowe kromki, a jajka zmieszaj z mlekiem.
  • Krok 2

    5 min
    Kawałki chałki zmocz w masie jajecznej i ułóż na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym.
  • Krok 3

    35 min
    Piecz w piecu 25 minut w temp. 190 st. C, a w połowie pieczenia obróć racuchy na drugą stronę.
  • Krok 4

    1 min
    Podawaj z cukrem pudrem lub ulubioną konfiturą babci.
Pieczone racuchy z chałki

Krok 1 z 4

Chałkę pokrój na półtoracentymetrowe kromki, a jajka zmieszaj z mlekiem.

Pieczone racuchy z chałki

Krok 2 z 4

Kawałki chałki zmocz w masie jajecznej i ułóż na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym.

Pieczone racuchy z chałki

Krok 3 z 4

Piecz w piecu 25 minut w temp. 190 st. C, a w połowie pieczenia obróć racuchy na drugą stronę.

Pieczone racuchy z chałki

Krok 4 z 4

Podawaj z cukrem pudrem lub ulubioną konfiturą babci.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Deser
  • Kuchnia europejska
  • Mniejsze danie
  • Śniadanie
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Chrupiące domowe grzanki do zupy

    Chrupiące domowe grzanki do zupy

    23 min Łatwy
  • Rogaliki francuskie z Nutellą

    Rogaliki francuskie z Nutellą

    36 min Łatwy
  • Krem z dyni

    Krem z dyni

    1 godz 23 min Łatwy
  • Bułeczki maślane

    Bułeczki maślane

    1 godz 40 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu