Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przekąska ma dużo białka i witaminy E, które są potrzebne podczas jesienno-zimowych dni, aby uniknąć przeziębień. Zawiera także wapń, fosfor, żelazo i cynk potrzebne do budowy kości i układu krwionośnego. Pieczone racuchy z chałki to wspaniała propozycja na każdy dzień!
Przygotowanie
46 min
Krok 1
5 min
Chałkę pokrój na półtoracentymetrowe kromki, a jajka zmieszaj z mlekiem.
Krok 2
5 min
Kawałki chałki zmocz w masie jajecznej i ułóż na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym.
Krok 3
35 min
Piecz w piecu 25 minut w temp. 190 st. C, a w połowie pieczenia obróć racuchy na drugą stronę.
Krok 4
1 min
Podawaj z cukrem pudrem lub ulubioną konfiturą babci.
Krok 1
z
4
Chałkę pokrój na półtoracentymetrowe kromki, a jajka zmieszaj z mlekiem.
Krok 2
z
4
Kawałki chałki zmocz w masie jajecznej i ułóż na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym.
Krok 3
z
4
Piecz w piecu 25 minut w temp. 190 st. C, a w połowie pieczenia obróć racuchy na drugą stronę.
Krok 4
z
4
Podawaj z cukrem pudrem lub ulubioną konfiturą babci.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0