Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pieczone racuchy z chałki

(0)
46min
Średni
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Chałka
3 
Jajko
1  szklanka
Mleko krowie lub dowolne roślinne
2  łyżek
Cukier puder

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
15.15 g
Węglowodany
47.66 g
Tłuszcze
13.97 g
Wartość energetyczna
378.17 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

46 min
Krok 1
5 min
Chałkę pokrój na półtoracentymetrowe kromki, a jajka zmieszaj z mlekiem.
Krok 2
5 min
Kawałki chałki zmocz w masie jajecznej i ułóż na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym.
Krok 3
35 min
Piecz w piecu 25 minut w temp. 190 st. C, a w połowie pieczenia obróć racuchy na drugą stronę.
Krok 4
1 min
Podawaj z cukrem pudrem lub ulubioną konfiturą babci.
Pieczone racuchy z chałki

Krok 1 z 4

Chałkę pokrój na półtoracentymetrowe kromki, a jajka zmieszaj z mlekiem.

Pieczone racuchy z chałki

Krok 2 z 4

Kawałki chałki zmocz w masie jajecznej i ułóż na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym.

Pieczone racuchy z chałki

Krok 3 z 4

Piecz w piecu 25 minut w temp. 190 st. C, a w połowie pieczenia obróć racuchy na drugą stronę.

Pieczone racuchy z chałki

Krok 4 z 4

Podawaj z cukrem pudrem lub ulubioną konfiturą babci.

Przekąska ma dużo białka i witaminy E, które są potrzebne podczas jesienno-zimowych dni, aby uniknąć przeziębień. Zawiera także wapń, fosfor, żelazo i cynk potrzebne do budowy kości i układu krwionośnego. Pieczone racuchy z chałki to wspaniała propozycja na każdy dzień!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika