Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pieczone racuchy z chałki
Dodaj do CookBook

Pieczone racuchy z chałki

(1)
46 min
Średni
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Warianty przepisu

  • Przepis wariant klasyczny
    Klasyczny
  • Przepis wariant z twistem
    Z twistem
  • Przepis dobry dla dzieci
    Dobry dla dzieci
  • Przepis wariant wegetariański
    Wegetariański
  • Przepis wariant z twistem
    Z twistem
  • Przepis dobry dla dzieci
    Dobry dla dzieci

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1 
Chałka
3 
Jajko
1  szklanka
Mleko krowie lub dowolne roślinne
2  łyżek
Cukier puder
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
47.7 g
Wartość energetyczna
378.2 kcal
Tłuszcze
14 g
Białko
15.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przekąska ma dużo białka i witaminy E, które są potrzebne podczas jesienno-zimowych dni, aby uniknąć przeziębień. Zawiera także wapń, fosfor, żelazo i cynk potrzebne do budowy kości i układu krwionośnego. Pieczone racuchy z chałki to wspaniała propozycja na każdy dzień!

Przygotowanie

46 min
  • Krok 1

    5 min
    Chałkę pokrój na półtoracentymetrowe kromki, a jajka zmieszaj z mlekiem.
  • Krok 2

    5 min
    Kawałki chałki zmocz w masie jajecznej i ułóż na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym.
  • Krok 3

    35 min
    Piecz w piecu 25 minut w temp. 190 st. C, a w połowie pieczenia obróć racuchy na drugą stronę.
  • Krok 4

    1 min
    Podawaj z cukrem pudrem lub ulubioną konfiturą babci.
Pieczone racuchy z chałki

Krok 1 z 4

Chałkę pokrój na półtoracentymetrowe kromki, a jajka zmieszaj z mlekiem.

Pieczone racuchy z chałki

Krok 2 z 4

Kawałki chałki zmocz w masie jajecznej i ułóż na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym.

Pieczone racuchy z chałki

Krok 3 z 4

Piecz w piecu 25 minut w temp. 190 st. C, a w połowie pieczenia obróć racuchy na drugą stronę.

Pieczone racuchy z chałki

Krok 4 z 4

Podawaj z cukrem pudrem lub ulubioną konfiturą babci.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

4.0 z 5
4
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
00
11
00
00
00

Opinie

4

Aga

To są french tosty, a nie jakieś racuchy
Anonim (niezweryfikowany) 07/02/2023-12:22 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Deser
  • Kuchnia europejska
  • Mniejsze danie
  • Pescetarian
  • Śniadanie
  • Wegetariańskie
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa rybna z pieczonego łososia z serkiem mascarpone

    Zupa rybna z pieczonego łososia z serkiem mascarpone

    1 godz 24 min Trudny
  • Pieczone ziemniaki faszerowane łososiem

    Pieczone ziemniaki faszerowane łososiem

    1 godz 15 min Łatwy
  • Pieczone skrzydełka z kurczaka

    Pieczone skrzydełka z kurczaka

    2 godz 12 min Łatwy
  • Żeberka pieczone w kapuście słodkiej z sałatką ziemniaczaną

    Żeberka pieczone w kapuście słodkiej z sałatką ziemniaczaną

    2 godz 37 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu