Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Meksykański pudding ryżowy (arroz con leche)

0
53min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4.5  szklanek
Woda
1  puszka
Mleko skondensowane
1  laska
Cynamon
1  szklanka
Ryż namoczony w gorącej wodzie przez 20 minut i odsączony
0.5  szklanka
Rodzynki
1  łyżka
Mielony cynamon
360  g
Mleko w proszku

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
28.37 g
Węglowodany
80.77 g
Tłuszcze
7.83 g
Wartość energetyczna
501.25 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

53 min
Krok 1
8 min
Podgrzej wodę z laską cynamonu i gdy się zagotuje, dodaj ryż.
Krok 2
15 min
Gotuj przez 15 minut lub do momentu, aż ryż będzie miękki.
Krok 2
5 min
Wlej mleko skondensowane, wsyp mleko w proszku i rodzynki.
Krok 4
20 min
Wymieszaj i kontynuuj gotowanie na małym ogniu przez 20 do 25 minut, aż lekko zgęstnieje.
Krok 5
5 min
Podawaj na ciepło lub na zimno i posyp mielonym cynamonem.
Meksykański pudding ryżowy (arroz con leche)

Krok 1 z 5

Podgrzej wodę z laską cynamonu i gdy się zagotuje, dodaj ryż.

Meksykański pudding ryżowy (arroz con leche)

Krok 2 z 5

Gotuj przez 15 minut lub do momentu, aż ryż będzie miękki.

Meksykański pudding ryżowy (arroz con leche)

Krok 2 z 5

Wlej mleko skondensowane, wsyp mleko w proszku i rodzynki.

Meksykański pudding ryżowy (arroz con leche)

Krok 4 z 5

Wymieszaj i kontynuuj gotowanie na małym ogniu przez 20 do 25 minut, aż lekko zgęstnieje.

Meksykański pudding ryżowy (arroz con leche)

Krok 5 z 5

Podawaj na ciepło lub na zimno i posyp mielonym cynamonem.

Pudding ryżowy to deser, który możesz podać na zimno lub na ciepło. Aromatyczny za sprawą cynamonu, sycący i pełen rodzynek, z pewnością poprawi Ci humor w niejedno deszczowe popołudnie. Robi się on praktycznie sam, wystarczy kilka składników i kilka minut uwagi z Twojej strony. Sprawdź prosty przepis na pudding ryżowy po meksykańsku. Klasyczną recepturę arroz con leche możesz urozmaicić również np. orzechami lub dodatkiem kakao. Wypróbuj!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika