Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Meksykański pudding ryżowy (arroz con leche)

(0)
53min
Łatwy
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.

Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
4.5  szklanek
Woda
1  puszka
Mleko skondensowane
1  laska
Cynamon
1  szklanka
Ryż namoczony w gorącej wodzie przez 20 minut i odsączony
0.5  szklanka
Rodzynki
1  łyżka
Mielony cynamon
360  g
Mleko w proszku
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
28.37 g
Węglowodany
80.77 g
Tłuszcze
7.83 g
Wartość energetyczna
501.25 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pudding ryżowy to deser, który możesz podać na zimno lub na ciepło. Aromatyczny za sprawą cynamonu, sycący i pełen rodzynek, z pewnością poprawi Ci humor w niejedno deszczowe popołudnie lub orzeźwi Cię w czasie upalnego lata. Ten deser robi się praktycznie sam, wystarczy kilka składników i kilka minut uwagi z Twojej strony. Sprawdź prosty przepis na pudding ryżowy po meksykańsku. Klasyczną recepturę arroz con leche możesz urozmaicić również np. orzechami lub dodatkiem kakao. Wypróbuj!

Przygotowanie

53 min
  • Krok 1

    8 min
    Podgrzej wodę z laską cynamonu i gdy się zagotuje, dodaj ryż.
  • Krok 2

    15 min
    Gotuj przez 15 minut lub do momentu, aż ryż będzie miękki.
  • Krok 2

    5 min
    Wlej mleko skondensowane, wsyp mleko w proszku i rodzynki.
  • Krok 4

    20 min
    Wymieszaj i kontynuuj gotowanie na małym ogniu przez 20 do 25 minut, aż lekko zgęstnieje.
  • Krok 5

    5 min
    Podawaj na ciepło lub na zimno i posyp mielonym cynamonem.
Meksykański pudding ryżowy (arroz con leche)

Krok 1 z 5

Podgrzej wodę z laską cynamonu i gdy się zagotuje, dodaj ryż.

Meksykański pudding ryżowy (arroz con leche)

Krok 2 z 5

Gotuj przez 15 minut lub do momentu, aż ryż będzie miękki.

Meksykański pudding ryżowy (arroz con leche)

Krok 2 z 5

Wlej mleko skondensowane, wsyp mleko w proszku i rodzynki.

Meksykański pudding ryżowy (arroz con leche)

Krok 4 z 5

Wymieszaj i kontynuuj gotowanie na małym ogniu przez 20 do 25 minut, aż lekko zgęstnieje.

Meksykański pudding ryżowy (arroz con leche)

Krok 5 z 5

Podawaj na ciepło lub na zimno i posyp mielonym cynamonem.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Deser
  • Kuchnia meksykańska
  • Kuchnie świata
  • Łatwy przepis
  • Lunch
  • Pescetarian
  • Spotkanie z przyjaciółmi
  • Uroczystość
  • Wegetariańskie
  • Wiosna

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Wiosenne risotto ze szparagami

    45 min Łatwy
  • Słodki deser z tapioki

    1 godz 36 min Łatwy
  • Risotto z kukurydzą, groszkiem i kurczakiem

    35 min Łatwy
  • Risotto z grzybami

    45 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu