Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Zupy
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na pomidory
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
  • Kontakt
Meksykański pudding ryżowy (arroz con leche)

Meksykański pudding ryżowy (arroz con leche)

(0)
53min
Łatwy
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
4.5  szklanek
Woda
1  puszka
Mleko skondensowane
1  laska
Cynamon
1  szklanka
Ryż namoczony w gorącej wodzie przez 20 minut i odsączony
0.5  szklanka
Rodzynki
1  łyżka
Mielony cynamon
360  g
Mleko w proszku
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
28.37 g
Węglowodany
80.77 g
Tłuszcze
7.83 g
Wartość energetyczna
501.25 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Pudding ryżowy to deser, który możesz podać na zimno lub na ciepło. Aromatyczny za sprawą cynamonu, sycący i pełen rodzynek, z pewnością poprawi Ci humor w niejedno deszczowe popołudnie lub orzeźwi Cię w czasie upalnego lata. Ten deser robi się praktycznie sam, wystarczy kilka składników i kilka minut uwagi z Twojej strony. Sprawdź prosty przepis na pudding ryżowy po meksykańsku. Klasyczną recepturę arroz con leche możesz urozmaicić również np. orzechami lub dodatkiem kakao. Wypróbuj!

Przygotowanie

53 min
  • Krok 1

    8 min
    Podgrzej wodę z laską cynamonu i gdy się zagotuje, dodaj ryż.
  • Krok 2

    15 min
    Gotuj przez 15 minut lub do momentu, aż ryż będzie miękki.
  • Krok 2

    5 min
    Wlej mleko skondensowane, wsyp mleko w proszku i rodzynki.
  • Krok 4

    20 min
    Wymieszaj i kontynuuj gotowanie na małym ogniu przez 20 do 25 minut, aż lekko zgęstnieje.
  • Krok 5

    5 min
    Podawaj na ciepło lub na zimno i posyp mielonym cynamonem.
Meksykański pudding ryżowy (arroz con leche)

Krok 1 z 5

Podgrzej wodę z laską cynamonu i gdy się zagotuje, dodaj ryż.

Meksykański pudding ryżowy (arroz con leche)

Krok 2 z 5

Gotuj przez 15 minut lub do momentu, aż ryż będzie miękki.

Meksykański pudding ryżowy (arroz con leche)

Krok 2 z 5

Wlej mleko skondensowane, wsyp mleko w proszku i rodzynki.

Meksykański pudding ryżowy (arroz con leche)

Krok 4 z 5

Wymieszaj i kontynuuj gotowanie na małym ogniu przez 20 do 25 minut, aż lekko zgęstnieje.

Meksykański pudding ryżowy (arroz con leche)

Krok 5 z 5

Podawaj na ciepło lub na zimno i posyp mielonym cynamonem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Deser
  • Kuchnia meksykańska
  • Kuchnie świata
  • Łatwy przepis
  • Lunch
  • Pescetarian
  • Spotkanie z przyjaciółmi
  • Uroczystość
  • Wegetariańskie
  • Wiosna

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Wiosenne risotto ze szparagami

    Wiosenne risotto ze szparagami

    45 min Łatwy
  • Risotto z kukurydzą, groszkiem i kurczakiem

    Risotto z kukurydzą, groszkiem i kurczakiem

    35 min Łatwy
  • Słodki deser z tapioki

    Słodki deser z tapioki

    1 godz 36 min Łatwy
  • Risotto z grzybami

    Risotto z grzybami

    45 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu