Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pudding ryżowy to deser, który możesz podać na zimno lub na ciepło. Aromatyczny za sprawą cynamonu, sycący i pełen rodzynek, z pewnością poprawi Ci humor w niejedno deszczowe popołudnie lub orzeźwi Cię w czasie upalnego lata. Ten deser robi się praktycznie sam, wystarczy kilka składników i kilka minut uwagi z Twojej strony. Sprawdź prosty przepis na pudding ryżowy po meksykańsku. Klasyczną recepturę arroz con leche możesz urozmaicić również np. orzechami lub dodatkiem kakao. Wypróbuj!
Przygotowanie
53 min
Krok 1
8 min
Podgrzej wodę z laską cynamonu i gdy się zagotuje, dodaj ryż.
Krok 2
15 min
Gotuj przez 15 minut lub do momentu, aż ryż będzie miękki.
Krok 2
5 min
Wlej mleko skondensowane, wsyp mleko w proszku i rodzynki.
Krok 4
20 min
Wymieszaj i kontynuuj gotowanie na małym ogniu przez 20 do 25 minut, aż lekko zgęstnieje.
Krok 5
5 min
Podawaj na ciepło lub na zimno i posyp mielonym cynamonem.
Krok 1
z
5
Podgrzej wodę z laską cynamonu i gdy się zagotuje, dodaj ryż.
Krok 2
z
5
Gotuj przez 15 minut lub do momentu, aż ryż będzie miękki.
Krok 2
z
5
Wlej mleko skondensowane, wsyp mleko w proszku i rodzynki.
Krok 4
z
5
Wymieszaj i kontynuuj gotowanie na małym ogniu przez 20 do 25 minut, aż lekko zgęstnieje.
Krok 5
z
5
Podawaj na ciepło lub na zimno i posyp mielonym cynamonem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0