Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa meksykańska dzięki fasoli i mięsu w składzie jest treściwa i niezwykle pyszna. Bogata lista składników i aromatyczne przyprawy sprawiają, że każda łyżka smakuje nieco inaczej. Zupa meksykańska nadaje się świetnie jako danie jednogarnkowe na obiad. Doskonałym, chrupiącym dodatkiem do niej będą chipsy z tortilli do zupy meksykańskiej. Zrobisz je w jedną chwilę z zaledwie kilku podstawowych składników. Zobacz, jak!
Do miseczki wlewamy oliwę i dodajemy przyprawy, mieszamy.
Tortillę smarujemy z obu stron marynatą, najlepiej zrobić to kuchennym pędzelkiem, następnie kroimy ją na mniejsze trójkąty i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni C i pieczemy ok. 10-12 minut do zrumienienia. Studzimy na kratce i podajemy jako dodatek do dania głównego lub jako przekąskę.