Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Meksykańskie ceviche z tuńczyka
Dodaj do CookBook

Meksykańskie ceviche z tuńczyka

(0)
16 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest RENIZ
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
0.5  łyżeczka
Suszone płatki chili
0.5 
Ogórek pozbawiony nasion, pokrojony w kostkę
4 
Cytryny (sok z 4 cytryn)
0.25  łyżeczka
Pieprz czarny mielony
8 
Muszle taco
200  g
Surowy tuńczyk pokrojony w drobną kostkę
0.5 
Drobno pokrojona czerwona cebula
2  łyżek
Przyprawa w płynie MAGGI
2  łyżek
Sos sojowy
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
24.8 g
Wartość energetyczna
209.3 kcal
Tłuszcze
6.1 g
Białko
15.6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Meksykańskie ceviche z tuńczyka to rodzaj półpłynnej sałatki (a czasami wręcz zupy), w której obowiązkowo powinny znaleźć się kawałki świeżej, surowej ryby świetnej jakości. Ceviche z tuńczyka podane na muszlach tacos wygląda dość wykwintnie, ale to pozory - wykonasz je w zaledwie 10 minut. Poznaj nasz prosty przepis na ceviche i zrób je dla swoich gości lub domowników na rodzinną imprezę - smak przekąski na pewno ich zaskoczy. Meksykańskie ceviche sprawi, że nawet nieprzekonani do surowych ryb polubią ich smak. Zadbaj, by ryba była jak najlepszej jakości i jak najświeższa.

Przygotowanie

16 min
  • Krok 1

    10 min
    Wymieszaj kawałki tuńczyka z Maggi, sosem sojowym, płatkami chili, ogórkiem, cebulą, sokiem z cytryny i pieprzem.
  • Krok 2

    5 min
    Rozłóż ceviche na tacos i podawaj.
  • Krok 3

    1 min
    Udekoruj kawałkami awokado i kolendrą.
Meksykańskie ceviche z tuńczyka

Krok 1 z 3

Wymieszaj kawałki tuńczyka z Maggi, sosem sojowym, płatkami chili, ogórkiem, cebulą, sokiem z cytryny i pieprzem.

Meksykańskie ceviche z tuńczyka

Krok 2 z 3

Rozłóż ceviche na tacos i podawaj.

Meksykańskie ceviche z tuńczyka

Krok 3 z 3

Udekoruj kawałkami awokado i kolendrą.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Dzień Matki
  • Dzień ojca
  • Entrant
  • Kuchnie świata
  • Lato
  • Łatwy przepis
  • Lunch
  • Najlepsze danie
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Pescetarian
  • Poniżej 300 kcal
  • Przekąski
  • Pudełko śniadaniowe dla dorosłych
  • Randka
  • Sałatka
  • Spotkanie z przyjaciółmi
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Meksykańskie burrito - jak zrobić?

    Meksykańskie burrito - jak zrobić?

    53 min Łatwy
  • Meksykańskie fajitas z kurczaka na imprezę

    Meksykańskie fajitas z kurczaka na imprezę

    26 min Łatwy
  • Podudzia z kurczaka marynowane w maślance i salsie meksykańskiej

    Podudzia z kurczaka marynowane w maślance i salsie meksykańskiej

    1 godz 56 min Łatwy
  • Chipsy z tortilli do zupy meksykańskiej

    Chipsy z tortilli do zupy meksykańskiej

    20 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu