
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Szarlotka z budyniem
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
10 minKrok 2
3 minKrok 3
20 minKrok 4
10 minKrok 5
10 minKrok 6
2 minKrok 7
5 minKrok 8
10 minKrok 9
50 minKrok 10
2 min
Krok 1 z 10
Mąkę przesiej na stolnicę, posiekaj ze schłodzonym masłem, cukrem pudrem i Proszkiem do pieczenia WINIARY.

Krok 2 z 10
Dodaj żółtka, całe jajko i śmietanę.

Krok 3 z 10
Połącz szybko składniki i włóż do lodówki do schłodzenia.

Krok 4 z 10
Jabłka obierz i pokrój w cienkie cząstki lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Krok 5 z 10
Schłodzone ciasto podziel na dwie części. Jedną z nich rozwałkuj na prostokąt wielkości blaszki i rozłóż na dnie wysmarowanej masłem oraz posypanej bułką tartą.

Krok 6 z 10
Na cieście rozłóż jabłka.

Krok 7 z 10
Budynie o smaku waniliowym WINIARY ugotuj w 3 szklankach mleka i rozłóż na jabłkach.

Krok 8 z 10
Rozwałkuj pozostałe ciasto na prostokąt i rozłóż na budyniu. Ciasto nakłuj widelcem (ciasto można lekko zamrozić i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, na budyń).

Krok 9 z 10
Rozgrzej piekarnik do temperatury 200 st. C. Wstaw do piekarnika i piecz 45 minut.

Krok 10 z 10
Zimne ciasto posyp cukrem pudrem lub posmaruj lukrem.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0