Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Żółtka oddzielić od białek.
Ubić żółtka z cukrem na puszystą masę.
Mąkę ziemniaczaną wymieszać z proszkiem do pieczenia i mąką pszenną.
Do masy żółtkowej stopniowo przesiewać przez sito mąkę, dalej miksując.
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno, delikatnie wymieszać.
Ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy.
Wstawić do piekarnika, piec w 180 stopniach przez ok. 30 minut.