Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Prosty przepis na biszkopt
Dodaj do CookBook

Prosty przepis na biszkopt

(0)
50 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest danusia19671
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
5 
Jajko
1  szklanka
Cukier
0.5  szklanka
Mąka pszenna
0.5  szklanka
Mąka ziemniaczana
1  łyżeczka
Proszek do pieczenia
10  g
Masło lub olej
1  Płaska łyżka
Bułka tarta
1  szczypta
Sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
43.3 g
Wartość energetyczna
230 kcal
Tłuszcze
4.3 g
Białko
5.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Biszkopt, choć sam w sobie jest bardzo smaczny, stanowi doskonałą bazę do tworzenia bardziej ambitnych deserów. To podstawa w świecie cukierniczym, ale też niezbędny element domowych wypieków. Warto zatem poznać sprawdzony przepis na delikatny biszkopt. Dzięki niemu uda ci się połączyć masę z żółtek, mąki i piany z białek. Nie spiesz się, do zadania podejdź z sercem, a na pewno się uda! Taki biszkopt możesz z powodzeniem wykorzystać jako spód do ciast z galaretką, przekładańców i do tortów. Zobaczysz, że biszkopt z tego przepisu udaje się zawsze i otwiera masę możliwości do realizowania najbardziej szalonych cukierniczych planów.

Przygotowanie

50 min
  • Krok 1

    1 min
    Żółtka oddzielić od białek.
  • Krok 2

    5 min
    Ubić żółtka z cukrem na puszystą masę.
  • Krok 3

    2 min
    Mąkę ziemniaczaną wymieszać z proszkiem do pieczenia i mąką pszenną.
  • Krok 4

    5 min
    Do masy żółtkowej stopniowo przesiewać przez sito mąkę, dalej miksując.
  • Krok 5

    5 min
    Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno, delikatnie wymieszać.
  • Krok 6

    2 min
    Ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy.
  • Krok 7

    30 min
    Wstawić do piekarnika, piec w 180 stopniach przez ok. 30 minut.
Prosty przepis na biszkopt

Krok 1 z 7

Żółtka oddzielić od białek.

Prosty przepis na biszkopt

Krok 2 z 7

Ubić żółtka z cukrem na puszystą masę.

Prosty przepis na biszkopt

Krok 3 z 7

Mąkę ziemniaczaną wymieszać z proszkiem do pieczenia i mąką pszenną.

Prosty przepis na biszkopt

Krok 4 z 7

Do masy żółtkowej stopniowo przesiewać przez sito mąkę, dalej miksując.

Prosty przepis na biszkopt

Krok 5 z 7

Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno, delikatnie wymieszać.

Prosty przepis na biszkopt

Krok 6 z 7

Ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy.

Prosty przepis na biszkopt

Krok 7 z 7

Wstawić do piekarnika, piec w 180 stopniach przez ok. 30 minut.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Ciasto
  • Deser
  • Jajka
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Kuchnie świata
  • Lato
  • Łatwy przepis
  • Na co dzień
  • Pescetarian
  • Poniżej 300 kcal
  • Popołudniowa przekąska
  • Przekąski
  • Spotkanie z przyjaciółmi
  • Uroczystość
  • Weekend
  • Wegetariańskie
  • Wielkanoc
  • Wiosna
  • Z jajkami

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Rosół z kurczaka – prosty przepis

    Rosół z kurczaka – prosty przepis

    4 godz 42 min Średni
  • Prosty i pyszny gulasz wołowy

    Prosty i pyszny gulasz wołowy

    1 godz 28 min Łatwy
  • Domowy ramen  – prosty przepis

    Domowy ramen – prosty przepis

    2 godz 32 min Średni
  • Zupa pho - pyszny i prosty azjatycki rosół wołowy

    Zupa pho - pyszny i prosty azjatycki rosół wołowy

    1 godz 25 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu