Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Prosty gulasz drobiowy

0
58 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 g
Pierś Z Kurczaka
3 dag
Cebula
1 dag
Czosnek
50 g
Mąka
2 łyżeczek
Słodka papryka
2 g
Ziele angielskie mielone
1 szczypta
Pieprz
1 g
Liść laurowy
1 
Marchewka
4 łyżek
Oliwa z oliwek
3 łyżek
Natka pietruszki
400 g
Woda
15 g
Sos chili słodki

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
19.52 g
Węglowodany
10.12 g
Wartość energetyczna
230.08 kcal
Tłuszcze
12.34 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

58 min
Krok 1
17 min
Pokrojoną w kosteczkę cebulę podsmażyć na patelni na rozgrzanym oleju. Na koniec dodać przeciśnięty czosnek.
Krok 2
18 min
Mięso umyć, pokroić w kostkę, obtoczyć w mące i dodać do cebuli. Smażyć przez 10 minut.
Krok 3
6 min
Do garnka, wlać ok. 1 szklankę wody, dodać kostkę mięsną, pieprz, sos chili, startą drobno marchewkę i gotować przez 3 minuty.
Krok 4
17 min
Następnie do garnka dodać mięso i dusić na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie (ok.10-15 min.). Na koniec dodać natkę pietruszki.
Prosty gulasz drobiowy

Krok 1 z 4

Pokrojoną w kosteczkę cebulę podsmażyć na patelni na rozgrzanym oleju. Na koniec dodać przeciśnięty czosnek.

Prosty gulasz drobiowy

Krok 2 z 4

Mięso umyć, pokroić w kostkę, obtoczyć w mące i dodać do cebuli. Smażyć przez 10 minut.

Prosty gulasz drobiowy

Krok 3 z 4

Do garnka, wlać ok. 1 szklankę wody, dodać kostkę mięsną, pieprz, sos chili, startą drobno marchewkę i gotować przez 3 minuty.

Prosty gulasz drobiowy

Krok 4 z 4

Następnie do garnka dodać mięso i dusić na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie (ok.10-15 min.). Na koniec dodać natkę pietruszki.

Przepis na prosty gulasz drobiowy, którego przyrządzenie zajmie Ci nie więcej niż pół godziny. Do wywaru z Kostki Mięsnej WINIARY, przypraw i sosu chilli dodajemy startą marchewkę i gotujemy kilka minut. Następnie dodajemy podsmażone na aromatycznej cebulce mięso, i całość dusimy, aż smaki i aromaty wszystkich składników przejdą się. Tak przyrządzony gulasz drobiowy będzie smakował doskonale z dodatkiem kaszy lub ryżu.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika