Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa pho - pyszny i prosty azjatycki rosół wołowy

0
85 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1.5 l
Woda
1 
Cebula
3 cm
Korzeń imbiru
2 ząbków
Czosnek
1 
Ziarna anyżu
0.5 laska
Cynamon
4 kulek
Pieprz czarny
2 
Goździki
150 g
Makaron ryżowy
100 g
Wołowina, schab, polędwica górna, drobna pieczeń / filet, bez kości, tylko chude mięso do oddzielenia, przystrojone do 0 tłuszczu, wszystkie gatunki, surowe
60 g
Kiełki fasoli mung
1 
Limonka
1 pęczek
Kolendra
1 pęczek
Szczypiorek
1 
Chili

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
11.82 g
Wartość energetyczna
242.33 kcal
Węglowodany
42.4 g
Tłuszcze
3.38 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

85 min
Krok 1
10 min
Do garnka wlej wodę, dodaj dwie kostki Rosołu wołowego WINIARY, a następnie opaloną nad palnikiem cebulę, czosnek oraz posiekany obrany imbir. Gotuj przez 5 minut.
Krok 2
35 min
Następnie dodaj przyprawy – goździki, anyż, cynamon, pieprz. Gotuj przez kilka minut. Jeśli masz - dodaj sos rybny. Pogotuj jeszcze chwilkę. Potem wyjmij imbir, anyż, cynamon oraz cebulę tak, aby otrzymać czysty bulion.
Krok 3
30 min
Na środku głębokiego talerza połóż makaron ryżowy, a na nim pokrojoną na cienkie plasterki wołowinę (potrzymaj 30 minut w zamrażarce, aby łatwiej kroić).
Krok 4
10 min
Dodaj pozostałe dodatki – posiekaną kolendrę, szczypior, chili, kiełki fasoli mung - i zalej kilkoma chochlami wrzącego bulionu – mięso momentalnie się zetnie.
Zupa pho - pyszny i prosty azjatycki rosół wołowy

Krok 1 z 4

Do garnka wlej wodę, dodaj dwie kostki Rosołu wołowego WINIARY, a następnie opaloną nad palnikiem cebulę, czosnek oraz posiekany obrany imbir. Gotuj przez 5 minut.

Zupa pho - pyszny i prosty azjatycki rosół wołowy

Krok 2 z 4

Następnie dodaj przyprawy – goździki, anyż, cynamon, pieprz. Gotuj przez kilka minut. Jeśli masz - dodaj sos rybny. Pogotuj jeszcze chwilkę. Potem wyjmij imbir, anyż, cynamon oraz cebulę tak, aby otrzymać czysty bulion.

Zupa pho - pyszny i prosty azjatycki rosół wołowy

Krok 3 z 4

Na środku głębokiego talerza połóż makaron ryżowy, a na nim pokrojoną na cienkie plasterki wołowinę (potrzymaj 30 minut w zamrażarce, aby łatwiej kroić).

Zupa pho - pyszny i prosty azjatycki rosół wołowy

Krok 4 z 4

Dodaj pozostałe dodatki – posiekaną kolendrę, szczypior, chili, kiełki fasoli mung - i zalej kilkoma chochlami wrzącego bulionu – mięso momentalnie się zetnie.


Zupa pho, przyrządzana na bulionie wołowym o ostrym posmaku chili, imbiru, czosnku i cebuli, aromacie cynamonu i subtelnym posmaku sosu rybnego, to czołowe danie kuchni wietnamskiej, które nazywamy azjatyckim rosołem z wołowiną. Zupa pho bo z wołowiną łączy w sobie różnorodne składniki, które nie wymagają gotowania, a jedynie zalania wrzącym, aromatycznym bulionem.

Przepis na zupę pho bo z makaronem ryżowym, kiełkami fasoli mung, ziołami i przyprawami nie sprawi trudności nawet początkującym w kuchni – przy okazji możesz spróbować jedzenia pałeczkami! Można nimi zjeść składniki z zupy pho, a bulion – wypić na koniec.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika