Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa pho - pyszny i prosty azjatycki rosół wołowy

(0)
1 godz 25 min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1.5  l
Woda
1 
Cebula
3  cm
Korzeń imbiru
2  ząbków
1 
Ziarna anyżu
0.5  laska
Cynamon
4  kulek
Pieprz czarny
2 
Goździki
150  g
Makaron ryżowy
100  g
Szponder wołowy
60  g
Kiełki fasoli mung
1 
Limonka
1  pęczek
Kolendra
1  pęczek
Szczypiorek
10  g
Chili

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
11.36 g
Węglowodany
43.52 g
Tłuszcze
6.64 g
Wartość energetyczna
273.68 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

85 min
Krok 1
10 min
Do garnka wlej wodę, dodaj dwie kostki Rosołu wołowego WINIARY, a następnie opaloną nad palnikiem cebulę, czosnek oraz posiekany obrany imbir. Gotuj przez 5 minut.
Krok 2
35 min
Następnie dodaj przyprawy – goździki, anyż, cynamon, pieprz. Gotuj przez kilka minut. Jeśli masz - dodaj sos rybny. Pogotuj jeszcze chwilkę. Potem wyjmij imbir, anyż, cynamon oraz cebulę tak, aby otrzymać czysty bulion.
Krok 3
30 min
Na środku głębokiego talerza połóż makaron ryżowy, a na nim pokrojoną na cienkie plasterki wołowinę (potrzymaj 30 minut w zamrażarce, aby łatwiej kroić).
Krok 4
10 min
Dodaj pozostałe dodatki – posiekaną kolendrę, szczypior, chili, kiełki fasoli mung - i zalej kilkoma chochlami wrzącego bulionu – mięso momentalnie się zetnie.
Zupa pho - pyszny i prosty azjatycki rosół wołowy

Krok 1 z 4

Do garnka wlej wodę, dodaj dwie kostki Rosołu wołowego WINIARY, a następnie opaloną nad palnikiem cebulę, czosnek oraz posiekany obrany imbir. Gotuj przez 5 minut.

Zupa pho - pyszny i prosty azjatycki rosół wołowy

Krok 2 z 4

Następnie dodaj przyprawy – goździki, anyż, cynamon, pieprz. Gotuj przez kilka minut. Jeśli masz - dodaj sos rybny. Pogotuj jeszcze chwilkę. Potem wyjmij imbir, anyż, cynamon oraz cebulę tak, aby otrzymać czysty bulion.

Zupa pho - pyszny i prosty azjatycki rosół wołowy

Krok 3 z 4

Na środku głębokiego talerza połóż makaron ryżowy, a na nim pokrojoną na cienkie plasterki wołowinę (potrzymaj 30 minut w zamrażarce, aby łatwiej kroić).

Zupa pho - pyszny i prosty azjatycki rosół wołowy

Krok 4 z 4

Dodaj pozostałe dodatki – posiekaną kolendrę, szczypior, chili, kiełki fasoli mung - i zalej kilkoma chochlami wrzącego bulionu – mięso momentalnie się zetnie.


Zupa pho, przyrządzana na bulionie wołowym o ostrym posmaku chili, imbiru, czosnku i cebuli, aromacie cynamonu i subtelnym posmaku sosu rybnego, to czołowe danie kuchni wietnamskiej, które nazywamy azjatyckim rosołem z wołowiną. Zupa pho bo z wołowiną łączy w sobie różnorodne składniki, które nie wymagają gotowania, a jedynie zalania wrzącym, aromatycznym bulionem.

Przepis na zupę pho bo z makaronem ryżowym, kiełkami fasoli mung, ziołami i przyprawami nie sprawi trudności nawet początkującym w kuchni – przy okazji możesz spróbować jedzenia pałeczkami! Można nimi zjeść składniki z zupy pho, a bulion – wypić na koniec.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha