Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Horchata to meksykański deser z komosy ryżowej z cynamonem (lub z ryżu) w formie gęstego puddingu (lub koktajlu) z lodem. Komosę ryżową z cynamonem podawaj z mlekiem skondensowanym i w proszku - nadają one deserowemu napojowi gęstość. Ten pyszny deser na zimno zapewni przyjemne orzeźwienie zwłaszcza latem i po pikantnych daniach.
Przygotowanie
23 min
Krok 1
12 min
Zmieszaj ryż z mlekiem skondensowanym, 1,5 szklanki mleka w proszku, wodą i cynamonem.
Krok 2
10 min
Odcedź, podawaj w szklankach z lodem i udekoruj mielonym cynamonem.
Krok 3
1 min
Jeśli chcesz, możesz zastąpić ryż migdałami lub startym kokosem.
Krok 1
z
3
Zmieszaj ryż z mlekiem skondensowanym, 1,5 szklanki mleka w proszku, wodą i cynamonem.
Krok 2
z
3
Odcedź, podawaj w szklankach z lodem i udekoruj mielonym cynamonem.
Krok 3
z
3
Jeśli chcesz, możesz zastąpić ryż migdałami lub startym kokosem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0