Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Deser z komosy ryżowej z cynamonem

0
23min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  szklanka
Ugotowany ryż
1  laska
Cynamon
10  g
Cynamon
4  szklanek
Woda
trochę
Lód
1  puszka
Mleko skondensowane
1.5  szklanek
Mleko w proszku

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
19.98 g
Węglowodany
90.66 g
Tłuszcze
7.98 g
Wartość energetyczna
510.69 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

23 min
Krok 1
12 min
Zmieszaj ryż z mlekiem skondensowanym, 1,5 szklanki mleka w proszku, wodą i cynamonem.
Krok 2
10 min
Odcedź, podawaj w szklankach z lodem i udekoruj mielonym cynamonem.
Krok 3
1 min
Jeśli chcesz, możesz zastąpić ryż migdałami lub startym kokosem.
Deser z komosy ryżowej z cynamonem

Krok 1 z 3

Zmieszaj ryż z mlekiem skondensowanym, 1,5 szklanki mleka w proszku, wodą i cynamonem.

Deser z komosy ryżowej z cynamonem

Krok 2 z 3

Odcedź, podawaj w szklankach z lodem i udekoruj mielonym cynamonem.

Deser z komosy ryżowej z cynamonem

Krok 3 z 3

Jeśli chcesz, możesz zastąpić ryż migdałami lub startym kokosem.

Horchata to meksykański deser z komosy ryżowej z cynamonem (lub z ryżu) w formie gęstego puddingu (lub koktajlu) z lodem. Komosę ryżową z cynamonem podawaj z mlekiem skondensowanym i w proszku - nadają one deserowemu napojowi gęstość. Ten pyszny deser na zimno zapewni przyjemne orzeźwienie zwłaszcza latem i po pikantnych daniach.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha