Deser galaretkowy „nabity w butelkę”
507min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
0.64 g
Węglowodany
10.55 g
Tłuszcze
0.07 g
Wartość energetyczna
42.4 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
507 min
Krok 1
5 min
Galaretki zalej przegotowaną wodą (650 ml), wymieszaj i odłóż do lekkiego stężenia.
Krok 2
2 min
Z plastikowej butelki zetnij górę.
Krok 3
10 min
Ułóż odsączone plastry ananasa. Do środka ananasa włóż borówki. Całość zalej lekko tężejącą galaretką.
Krok 4
480 min
Włóż do lodówki do stężenia, najlepiej na całą noc.
Krok 5
5 min
Butelkę rozetnij i wyjmij deser na talerz.
Krok 6
5 min
Pokrój deser według plasterków ananasa i spożywaj bezpośrednio po wyjęciu z lodówki.
Deser galaretowy „nabity w butelkę” oczaruje wszystkich nie tylko smakiem, ale również wyglądem! Przepis ten został nagrodzony w konkursie „Owocowy sezon z galaretkami WINIARY” autorstwa "Ala piecze i gotuje" - ala-piecze.blogspot.com. Na paterze będzie prezentował się niezwykle efektownie, ale sekret jego przygotowania jest banalnie prosty. Do wykonania potrzebne będą ci: Galaretka jagodowy smak WINIARY, ananas z puszki, borówki amerykańskie lub jagody i… plastikowa butelka!
Komentarze 0