Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Deser galaretowy „nabity w butelkę” oczaruje wszystkich nie tylko smakiem, ale również wyglądem! Przepis ten został nagrodzony w konkursie „Owocowy sezon z galaretkami WINIARY” autorstwa "Ala piecze i gotuje" - ala-piecze.blogspot.com. Na paterze będzie prezentował się niezwykle efektownie, ale sekret jego przygotowania jest banalnie prosty. Do wykonania potrzebne będą ci: Galaretka jagodowy smak WINIARY, ananas z puszki, borówki amerykańskie lub jagody i… plastikowa butelka!
Przygotowanie
507 min
Krok 1
5 min
Galaretki zalej przegotowaną wodą (650 ml), wymieszaj i odłóż do lekkiego stężenia.
Włóż do lodówki do stężenia, najlepiej na całą noc.
Krok 5
z
6
Butelkę rozetnij i wyjmij deser na talerz.
Krok 6
z
6
Pokrój deser według plasterków ananasa i spożywaj bezpośrednio po wyjęciu z lodówki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0