Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Deser galaretkowy „nabity w butelkę”

0
507 min
Łatwy

Składniki

-
10 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 paczek
Galaretka jagodowy smak WINIARY
1.5 puszek
Ananas z puszki
1 trochę
Jagody

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
0.64 g
Węglowodany
10.55 g
Tłuszcze
0.07 g
Wartość energetyczna
42.4 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

507 min
Krok 1
5 min
Galaretki zalej przegotowaną wodą (650 ml), wymieszaj i odłóż do lekkiego stężenia.
Krok 2
2 min
Z plastikowej butelki zetnij górę.
Krok 3
10 min
Ułóż odsączone plastry ananasa. ­Do środka ananasa włóż borówki. Całość zalej lekko tężejącą galaretką.
Krok 4
480 min
Włóż do lodówki do stężenia, najlepiej na całą noc.
Krok 5
5 min
Butelkę rozetnij i wyjmij deser na talerz.
Krok 6
5 min
Pokrój deser według plasterków ananasa i spożywaj bezpośrednio po wyjęciu z lodówki.
Deser galaretkowy „nabity w butelkę”

Krok 1 z 6

Galaretki zalej przegotowaną wodą (650 ml), wymieszaj i odłóż do lekkiego stężenia.

Deser galaretkowy „nabity w butelkę”

Krok 2 z 6

Z plastikowej butelki zetnij górę.

Deser galaretkowy „nabity w butelkę”

Krok 3 z 6

Ułóż odsączone plastry ananasa. ­Do środka ananasa włóż borówki. Całość zalej lekko tężejącą galaretką.

Deser galaretkowy „nabity w butelkę”

Krok 4 z 6

Włóż do lodówki do stężenia, najlepiej na całą noc.

Deser galaretkowy „nabity w butelkę”

Krok 5 z 6

Butelkę rozetnij i wyjmij deser na talerz.

Deser galaretkowy „nabity w butelkę”

Krok 6 z 6

Pokrój deser według plasterków ananasa i spożywaj bezpośrednio po wyjęciu z lodówki.

Deser galaretowy „nabity w butelkę” oczaruje wszystkich nie tylko smakiem, ale również wyglądem! Przepis ten został nagrodzony w konkursie „Owocowy sezon z galaretkami WINIARY” autorstwa "Ala piecze i gotuje" - ala-piecze.blogspot.com. Na paterze będzie prezentował się niezwykle efektownie, ale sekret jego przygotowania jest banalnie prosty. Do wykonania potrzebne będą ci: Galaretka jagodowy smak WINIARY, ananas z puszki, borówki amerykańskie lub jagody i… plastikowa butelka!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika