Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Truskawkowy deser z galaretką i bitą śmietaną

0
33 min
Łatwy

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

750 g
Śmietana 36%
100 g
Truskawki

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
4.93 g
Węglowodany
5.36 g
Tłuszcze
35.26 g
Wartość energetyczna
391.96 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

33 min
Krok 1
10 min
Rozpuść galaretkę w 500 ml wrzącej wody. Rozlej ją do salaretek. Aby galaretka zastygła pod kątem, ułóż salaretki np. na blaszce do pieczenia babeczek i lekko przechyl (zobacz zdjęcie). Odstaw do ostudzenia.
Krok 2
3 min
Drugą galaretkę rozpuść w szklance wrzącej wody i przestudź.
Krok 3
10 min
W międzyczasie ubij śmietanę kremówkę (500 ml) i wymieszaj ją z ostudzoną galaretką.
Krok 4
5 min
Gdy galaretka w salaterkach już stężała, możesz przełożyć powstałą masę na wierzch. Całość odłóż do zastygnięcia.
Krok 5
5 min
Przed podaniem ubij pozostałą śmietankę (250 ml) i nałóż ją na deser. Całość ozdób owocami.
Truskawkowy deser z galaretką i bitą śmietaną

Krok 1 z 5

Rozpuść galaretkę w 500 ml wrzącej wody. Rozlej ją do salaretek. Aby galaretka zastygła pod kątem, ułóż salaretki np. na blaszce do pieczenia babeczek i lekko przechyl (zobacz zdjęcie). Odstaw do ostudzenia.

Truskawkowy deser z galaretką i bitą śmietaną

Krok 2 z 5

Drugą galaretkę rozpuść w szklance wrzącej wody i przestudź.

Truskawkowy deser z galaretką i bitą śmietaną

Krok 3 z 5

W międzyczasie ubij śmietanę kremówkę (500 ml) i wymieszaj ją z ostudzoną galaretką.

Truskawkowy deser z galaretką i bitą śmietaną

Krok 4 z 5

Gdy galaretka w salaterkach już stężała, możesz przełożyć powstałą masę na wierzch. Całość odłóż do zastygnięcia.

Truskawkowy deser z galaretką i bitą śmietaną

Krok 5 z 5

Przed podaniem ubij pozostałą śmietankę (250 ml) i nałóż ją na deser. Całość ozdób owocami.

Truskawkowy deser z galaretką i bitą śmietaną to doskonały sposób na wiosenną dawkę słodkości. Połączenie truskawek z galaretką WINIARY spowoduje, że ich smak stanie się jeszcze bardziej słodki i intensywny. Dodatkowo śmietanka nada całości delikatnego charakteru i sprawi, że ten lekki oraz prosty deser stanie się pysznym sposobem na wykorzystanie sezonu truskawkowego. Sprawdź nasz przepis!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika