Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Z białek ubić pianę, pod koniec ubijania dodać cukier, ubić na sztywną pianę.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Do ubitej piany dodawać po jednym żółtku i mąkę, delikatnie wymieszać.
Przelać ciasto do wysmarowanej tłuszczem blachy, wstawić do piekarnika. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 30 minut.
KREM ŚMIETANOWY: Galaretki rozpuścić w 1 szklance wody, odstawić do lekkiego stężenia.
Schłodzoną śmietanę ubić i dodając galaretkę dalej ubijać.
MUS TRUSKAWKOWY: Truskawki umyć, osączyć, usunąć szypułki.
Przełożyć owoce do miksera, dodać cukier, zmiksować.
Mus przelać do rondla, zagotować. Następnie zdjąć z ognia, wsypać galaretkę, dokładnie wymieszać.
Odstawić mus do całkowitego schłodzenia.
SKŁADANIE CIASTA: Na biszkopt nanieść krem śmietanowy, następnie mus truskawkowy i na koniec znów krem śmietanowy.
Ciasto schłodzić w lodówce.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0