Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Biszkopt Wyśmienity (7 cm. wys.)

1
40min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest halina120965
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
10 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

5 
Jajko
1  kubek
Cukier
1  kubek
Mąka pszenna pełnoziarnista
2  łyżek
Mąka ziemniaczana
5  łyżek
Oliwa z oliwek
5  g
Aromat migdałowy

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
5.07 g
Węglowodany
33.5 g
Tłuszcze
9.93 g
Wartość energetyczna
238 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

40 min
Krok 1
15 min
Ubijamy mikserem całe jaja z cukrem i z szczyptą soli. Dodajemy do masy wszystkie sypkie produkty. Lekko i delikatnie mieszamy. Dodajemy olej i dokładnie mieszamy.
Krok 2
20 min
Podgrzewamy piekarnik do 100 stopni C. Wylewamy ciasto do tortownicy, temperaturę w piekarniku zwiększamy do max 160 stopni C. Pieczemy ok. 20 minut.
Krok 3
5 min
Nie wystawiamy od razu z pieca po upieczeniu.
Biszkopt Wyśmienity (7 cm. wys.)

Krok 1 z 3

Ubijamy mikserem całe jaja z cukrem i z szczyptą soli. Dodajemy do masy wszystkie sypkie produkty. Lekko i delikatnie mieszamy. Dodajemy olej i dokładnie mieszamy.

Biszkopt Wyśmienity (7 cm. wys.)

Krok 2 z 3

Podgrzewamy piekarnik do 100 stopni C. Wylewamy ciasto do tortownicy, temperaturę w piekarniku zwiększamy do max 160 stopni C. Pieczemy ok. 20 minut.

Biszkopt Wyśmienity (7 cm. wys.)

Krok 3 z 3

Nie wystawiamy od razu z pieca po upieczeniu.

Biszkopt jest wymagającym ciastem, do którego trzeba podejść z sercem. Dziś proponujemy przepis, który pozwala stworzyć pięknie wyrośnięte ciasto, bez ryzyka zrobienia zakalca. Na wygląd ciasta ma wpływ wiele elementów, m.in. proszek do pieczenia WINIARY. Otrzymane ciasto polecamy przełożyć kremem i podawać ze świeżymi owocami. Satysfakcjonujący efekt gwarantowany!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 1

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
K Krzysztof
.

Pięknie wyrosło dziękuję za przepis

Winiary
.
Expert

Niechaj Ci służy! :-)

Pokaż więcej komentarzy