Biszkopt Wyśmienity (7 cm. wys.)
40min
Łatwy
5
Jajko
1
kubek
Cukier
1
kubek
Mąka pszenna pełnoziarnista
2
łyżek
Mąka ziemniaczana
5
łyżek
Oliwa z oliwek
25
g
5
g
Aromat migdałowy
.
Wartości odżywcze
Białko
5.07 g
Węglowodany
33.5 g
Tłuszcze
9.93 g
Wartość energetyczna
238 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
40 min
Krok 1
15 min
Ubijamy mikserem całe jaja z cukrem i z szczyptą soli. Dodajemy do masy wszystkie sypkie produkty. Lekko i delikatnie mieszamy. Dodajemy olej i dokładnie mieszamy.
Krok 2
20 min
Podgrzewamy piekarnik do 100 stopni C. Wylewamy ciasto do tortownicy, temperaturę w piekarniku zwiększamy do max 160 stopni C. Pieczemy ok. 20 minut.
Krok 3
5 min
Nie wystawiamy od razu z pieca po upieczeniu.
Biszkopt jest wymagającym ciastem, do którego trzeba podejść z sercem. Dziś proponujemy przepis, który pozwala stworzyć pięknie wyrośnięte ciasto, bez ryzyka zrobienia zakalca. Na wygląd ciasta ma wpływ wiele elementów, m.in. proszek do pieczenia WINIARY. Otrzymane ciasto polecamy przełożyć kremem i podawać ze świeżymi owocami. Satysfakcjonujący efekt gwarantowany!
Komentarze 1