Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Biszkopt jest wymagającym ciastem, do którego trzeba podejść z sercem. Dziś proponujemy przepis, który pozwala stworzyć pięknie wyrośnięte ciasto, bez ryzyka zrobienia zakalca. Na wygląd ciasta ma wpływ wiele elementów, m.in. proszek do pieczenia WINIARY. Otrzymane ciasto polecamy przełożyć kremem i podawać ze świeżymi owocami. Satysfakcjonujący efekt gwarantowany!
Przygotowanie
40 min
Krok 1
15 min
Ubijamy mikserem całe jaja z cukrem i z szczyptą soli. Dodajemy do masy wszystkie sypkie produkty. Lekko i delikatnie mieszamy. Dodajemy olej i dokładnie mieszamy.
Krok 2
20 min
Podgrzewamy piekarnik do 100 stopni C. Wylewamy ciasto do tortownicy, temperaturę w piekarniku zwiększamy do max 160 stopni C. Pieczemy ok. 20 minut.
Krok 3
5 min
Nie wystawiamy od razu z pieca po upieczeniu.
Krok 1
z
3
Ubijamy mikserem całe jaja z cukrem i z szczyptą soli. Dodajemy do masy wszystkie sypkie produkty. Lekko i delikatnie mieszamy. Dodajemy olej i dokładnie mieszamy.
Krok 2
z
3
Podgrzewamy piekarnik do 100 stopni C. Wylewamy ciasto do tortownicy, temperaturę w piekarniku zwiększamy do max 160 stopni C. Pieczemy ok. 20 minut.
Krok 3
z
3
Nie wystawiamy od razu z pieca po upieczeniu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 1