Domowy kisiel truskawkowy
26min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
1.88 g
Węglowodany
30.78 g
Tłuszcze
0.46 g
Wartość energetyczna
129.45 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
26 min
Krok 1
10 min
Truskawki umyć, usunąć szypułki, włożyć do garnka, niezbyt dokładnie zmiksować.
Krok 2
15 min
Następnie do zmiksowanych truskawek wlać 1,5 szklanki wody, dodać cukier, zagotować (gdy truskawki są mrożone i mało słodkie, należy dodać więcej cukru). W pozostałej zimnej wodzie wymieszać mąkę ziemniaczaną, połączyć z truskawkami, zagotować.
Krok 3
1 min
Kisiel rozlać do salaterek, ostudzić. Przed podaniem ozdobić bitą śmietaną.
Wykonaj wyjątkowy domowy kisiel truskawkowy. Kisiel jest łatwy do wykonania i możesz go serwować na gorąco w zimne wieczory lub schłodzony wcześniej w lodówce z bitą śmietaną. Domowy kisiel truskawkowy ma wyjątkowy smak i aromat.
Komentarze 0