Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wykonaj wyjątkowy domowy kisiel truskawkowy. Kisiel jest łatwy do wykonania i możesz go serwować na gorąco w zimne wieczory lub schłodzony wcześniej w lodówce z bitą śmietaną. Domowy kisiel truskawkowy ma wyjątkowy smak i aromat.
Przygotowanie
26 min
Krok 1
10 min
Truskawki umyć, usunąć szypułki, włożyć do garnka, niezbyt dokładnie zmiksować.
Krok 2
15 min
Następnie do zmiksowanych truskawek wlać 1,5 szklanki wody, dodać cukier, zagotować (gdy truskawki są mrożone i mało słodkie, należy dodać więcej cukru). W pozostałej zimnej wodzie wymieszać mąkę ziemniaczaną, połączyć z truskawkami, zagotować.
Krok 3
1 min
Kisiel rozlać do salaterek, ostudzić. Przed podaniem ozdobić bitą śmietaną.
Krok 1
z
3
Truskawki umyć, usunąć szypułki, włożyć do garnka, niezbyt dokładnie zmiksować.
Krok 2
z
3
Następnie do zmiksowanych truskawek wlać 1,5 szklanki wody, dodać cukier, zagotować (gdy truskawki są mrożone i mało słodkie, należy dodać więcej cukru). W pozostałej zimnej wodzie wymieszać mąkę ziemniaczaną, połączyć z truskawkami, zagotować.
Krok 3
z
3
Kisiel rozlać do salaterek, ostudzić. Przed podaniem ozdobić bitą śmietaną.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0